10 redenen waarom je een webshop zou moeten starten in 2024

2024

Het nieuwe jaar is van start en voor veel mensen voelt 2024 als een nieuw begin. Is een webshop starten één van jouw goede voornemens? Dan is dit hét moment!

1. Online bestedingsbedrag stijgt

In het eerste kwartaal van 2023 is er, door de Nederlandse consumenten, ruim €8.5 miljard online uitgegeven. Dit is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar een groei van 5%. Het gemiddeld besteed bedrag per online aankoop is toegenomen tot €102. Dit blijkt uit onderzoek van de Thuiswinkel Markt Monitor. 

Bronnen: Thuiswinkel.

2. Doe wat je leuk vindt

Misschien herken je het: je bent niet meer helemaal happy in je huidige (loondienst) baan. Met een webshop kun je eindelijk doen wat je leuk vindt. Je bepaalt zelf welke producten je verkoopt en welke taken je zelf doet of uitbesteedt. Zo creëer je jouw ideale droombaan.

Tip: weet je niet goed waar je moet beginnen? In ons gratis business template 'How to: van je hobby je werk maken' nemen we je aan de hand van 11 stappen mee naar het opzetten van je eigen onderneming.

Doenja van Sweet Petite Jolie maakte ook van haar hobby haar werk.

3. Klein beginnen naast een andere baan

Overweeg je een eigen webshop te starten, dan kan dat eenvoudig naast je (fulltime) baan. Als het goed begint te lopen kun je overwegen om minder te gaan werken bij je andere baan, of uiteindelijk zelfs om je baan op te zeggen en fulltime je shop te runnen. Zoals bijvoorbeeld ook Roderick en Claudia van De Betoverde Zolder hebben gedaan.

4. Vrijheid en flexibiliteit

Met een eigen webshop ben je volledig vrij om je tijd in te delen. Geen 9-17 kantoorbaan, maar werken wanneer dit jou uitkomt en je op je productiefst bent. Als het straks weer lekkerder weer wordt en je hebt zin om eerder te beginnen en te stoppen zodat je van de zon kunt genieten, kan dat. Andersom kun je ook een keer extra uren maken als het nodig is. Niemand aan wie je verantwoording af hoeft te leggen of met wie je rekening hoeft te houden.

5. Handig te combineren met het moederschap

Heb je kinderen? Een webshop is perfect te combineren met het moederschap. Ga aan de slag als de kids op bed liggen of breng de pakketjes weg in de tijd dat de kinderen naar school zijn. Heb je overdag een keer iets waar je bij moet zijn? Dan heb je de flexibiliteit om de verloren tijd in de avonden of in het weekend in te halen.

6. Werken vanuit waar je wilt

Richt thuis een fijne kamer in tot stijlvolle home-office of kies ervoor om buiten de deur te werken. Er bestaan volop flexplek initiatieven waar je met andere creatieven kunt werken, bijvoorbeeld de female co-working spaces van Hashtag Workmode. Met een eigen webshop bepaal je helemaal zelf waar jij het liefste werkt. Als je het goed regelt heb je met een webshop zelfs de mogelijkheid om je business vanuit het buitenland te runnen.

7. Snelle en goedkope manier om je eigen bedrijf te starten

Een webshop zet je snel en goedkoop op. Bij Mijnwebwinkel kun je op een gemakkelijke manier je webwinkel starten. Daarnaast zijn de opstartkosten laag: je hoeft geen huur te betalen voor een fysiek pand en je kunt beginnen met een kleine voorraad. Op het moment dat je verkopen beginnen te lopen kun je jouw voorraad uitbreiden.

8. Extra verkoopkanaal naast een fysieke winkel

Als je al een fysieke winkel hebt, is een webshop ernaast een perfecte extra inkomstenbron. On- en offline kunnen elkaar namelijk enorm versterken. Door online je producten te verkopen bereik je een groter publiek en kun je je klantenbestand flink uitbreiden. Je kunt je assortiment onder de aandacht brengen bij mensen die verder weg wonen en niet snel in je fysieke winkel terecht zouden komen. 

Tip: Download ook onze gratis gids 'Van offline winkel naar online succes'.

Bob runt zowel een online als offline business met zijn Bob's Vinyl.

9. 24/7 bereikbaar

We noemden het hierboven al, maar ook als je geen fysieke winkel hebt is het een groot voordeel dat een webshop 24/7 geopend is. Doordat een webshop voor iedereen op elk gewenst moment toegankelijk is, kunnen je klanten op de voor hen gewenste momenten shoppen.

10. Geld verdienen met je passie

Last but not least: geld verdienen met je passie. Of je nu zelf kaarten, sieraden of kinderkleertjes maakt, je eigen bier brouwt of vintage meubels opknapt. Hoe tof is het als je van je hobby je werk kunt maken! Niks leukers dan andere mensen die jouw producten tof vinden en er zelfs geld voor willen betalen. En jij, jij doet wat je echt leuk vindt.

2024 goed beginnen?

Start nu je webshop!

Bekijk de pakketten