Uitgelicht: De Betoverde Zolder

De Betoverde Zolder Mijnwebwinkel

Roderick en Claudia zijn de trotse eigenaren van De Betoverde Zolder, een meubelmakerij, winkel én webshop voor maatwerk meubels en accessoires. Voor de start van De Betoverde Zolder gaan we zo’n elf jaar terug in de tijd naar 2012. Dat jaar hebben Roderick en Claudia een oude bakkerij omgebouwd tot woonhuis. Na de verbouwing bleven veel oude plafondbalken over. Claudia maakte een schets en het idee ontstond om er een houten salontafel van te maken. Toen nog onwetend dat dit idee de start was van hun succesbedrijf.

de stap naar fulltime ondernemerschap.

Claudia en Roderick hadden bij het opzetten van De Betoverde Zolder beiden een vaste baan. Claudia runde haar eigen bedrijf met het bedrukken van kinderkleding en Roderick was financieel planner bij een commercieel bedrijf. Maar enthousiast van het creëren van maatwerk meubels werden ze zeker. Elk vrij uurtje in de avonden en weekenden besteedde het stel aan de productie van de meubels in de schuur. Op een gegeven moment heeft Claudia ervoor gekozen om haar baan op te zeggen en vol voor De Betoverde Zolder te gaan. Het was een geoliede machine bij hun bedrijf aan huis. ‘s Avonds na het eten was Roderick in de schuur te vinden om alles te zagen en in elkaar te zetten, zodat Claudia overdag alles kon lakken en schuren.

Zo werd er nog jarenlang in de avond- en weekenduren hard gewerkt aan De Betoverde Zolder. Sinds 2016 is ook Roderick fulltime aan de slag gegaan en heeft hij zijn baan opgezegd.

Inmiddels werkt het stel lang niet meer alleen bij De Betoverde Zolder. Met 16 collega’s hebben ze een fijn, ondernemend team bij elkaar verzameld waar ze trots op zijn.

online is de binnenkomst, offline de basis.

De beste route is om klanten naar de showroom te krijgen, zodat ze zelf alles kunnen bekijken en uiteindelijk beslissen welk maatproduct ze willen. Ze raden klanten ook echt altijd aan om een kijkje te komen nemen. Deze producten koop je namelijk niet om een jaar te gebruiken, maar zijn een investering voor jaren. Daarnaast blijkt bijna altijd dat klanten switchen van soort hout, tafel of poot. Roderick en Claudia denken graag met de klant mee en overleggen met de meubelmakers of alle wensen mogelijk zijn.

een duurzaam bedrijf.

Waar het bedrijf ook begonnen is met oud hout upcyclen naar een nieuwe salontafel, proberen ze in hun producten nog steeds gebruikt hout te verwerken. Naast dat dit een industriële look geeft, is het ook nog eens milieubewust.

Ook zorgen Roderick en Claudia ervoor dat hun showroom en werkplaats op een duurzame manier voorzien worden van warmte en stroom. Om het pand warm te stoken hebben ze een speciale kachel waarin het resthout wat ze hebben wordt opgestookt en de warmte hiervan wordt opgeslagen in een watertank. Dit is genoeg om de showroom en werkplaats te verwarmen. Daarnaast liggen er zonnepanelen op het dag om al het elektrische gereedschap van stroom te voorzien. Duurzaamheid staat namelijk hoog in het vaandel bij De Betoverde Zolder.

De Betoverde Zolder, waar staat het voor?

Claudia vertelt ons dat zij de naam, De Betoverde Zolder, ooit bedacht heeft toen ze 17 was. Sindsdien heeft ze altijd gedacht ‘Als ik een bedrijf start, dan wordt dat de naam’. Er was dan ook geen twijfel over de naam, bij de start van hun onderneming. Veel klanten vragen zich af of het iets te maken heeft met de start van het bedrijf, of het feit dat de eerste producten van de oude plafondbalken zijn gemaakt. Maar, niets is minder waar. Het is een naam die goed blijft hangen en dus een naam die al lang in Claudia’s gedachten speelde.

Als bedrijf staat De Betoverde Zolder voor een persoonlijke aanpak, waarin alles kan. De producten maken ze dan ook écht op maat. Van blad, afwerking tot stalen poten, De Betoverde Zolder maakt het. Daarnaast staat het bedrijf voor duurzaamheid, en vinden ze het van belang duurzaam te werk te gaan. De laatste, maar misschien wel belangrijkste peiler van De Betoverde Zolder is kwaliteit. In de loop van de jaren zijn zij gegroeid naar kwalitatief hoogwaardige productie en service. Dat is natuurlijk een proces, want om hoge kwaliteit te leveren heb je investeringen nodig om de machines te kunnen kopen en het personeel te kunnen betalen. Maar het is altijd het doel geweest om te groeien naar een bedrijf wat hoge kwaliteit design tafels verkoopt. Een lange weg, maar met een duidelijk doel.

Claudia: ’De reis ernaartoe is best lastig geweest. Constant de nieuwe, hoger gelegen doelgroep zien te vinden en voor deze nieuwe klantgroep alles steeds beter maken. Van de afwerking van de meubels, tot de website en foto’s die beter moeten. Alles gaat mee om de kwaliteit van je bedrijf omhoog te krijgen. Dat is iets wat we altijd zelf hebben opgepakt en wat we nog steeds voornamelijk zelf doen.

Claudia en Roderick hebben hun onderneming laten groeien met Mijnwebwinkel.

Start ook je webshop en verkoop eenvoudig je producten! Online met Mijnwebwinkel én offline met de Kassa App.

start je webshop