5 manieren om online geld te verdienen

Online geld verdienen Mijnwebwinkel

Geld verdienen vanuit huis en eigen baas zijn? Het kunnen belangrijke redenen zijn om online je eigen geld te verdienen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit blog!

2. Word een freelancer 

Het werk als een freelancer begint bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Vervolgens ga je jouw uurtarief bepalen. Dit tarief is gebaseerd op de hoogte van je investeringen, daarnaast bepaal je hoeveel jouw vakkennis waard is en kijk je naar welk uurtarief concurrenten hanteren. Wanneer je deze zaken op orde hebt kan het freelancen beginnen. Freelancen kan in veel vakgebieden, ga hierbij na waar jij goed in bent én wat je leuk vindt!

Een handige website om aan online klussen te komen is Fiverr, dit platform biedt vraag een aanbod. Je kunt bijvoorbeeld vertaalklussen doen of grafische ontwerpen designen. 

4. Geef online les

Ben jij bijvoorbeeld erg goed in wiskunde, of heb je een echte talenknobbel? Dan kan je studenten helpen door bijles te geven. Je bepaalt dus zelf in welk vakgebied je bijles wil geven en wanneer je wil werken. Wellicht kan je door online lesgeven makkelijk online geld verdienen naast je vaste baan. Er zijn veel online platformen die de connectie tussen student en bijlesdocent aanbieden, bijvoorbeeld Mr Chadd.

5. Een eigen bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is een manier om online geld te kunnen verdienen. Zie jij een eigen bedrijf starten meer als side hustle, of wil jij het wat groter aanpakken? We snappen dat het in beide situaties misschien lastig is hoe je hiermee moet beginnen, we leggen je de belangrijkste dingen uit in de onderstaande 6 stappen. 

get inspired

Wil je liever eerst wat inspiratie? Bekijk dan de successen van andere ondernemers die gebruik maken van Mijnwebwinkel.

Succesverhalen

2. Schrijf je in bij de KVK 

Misschien schrikt dit onderdeel je wel een beetje af, maar als je voor jezelf gaat beginnen is het belangrijk dat je voldoet aan de wet-en regelgeving. Zodra je daadwerkelijk iets online verkoopt, ben je in de meeste gevallen namelijk verplicht je in te schrijven in het register van de Kamer van Koophandel (KvK) en bij de belastingdienst. Als je je webshop aanmaakt, is het nog niet meteen noodzakelijk om je in te schrijven. Je kunt je webwinkel nog even gesloten laten tijdens je opstartfase en pas openen voor bezoekers als alles rond is.

Hier lees je er meer over:

3. Bouw je webshop

Je wil online geld verdienen en daarom is het belangrijk dat je een webshop gaat maken. Het klinkt misschien heel ingewikkeld, maar met behulp van Mijnwebwinkel is het bouwen van een webshop a-piece-of-cake. Zelfs je domeinnaam kan je via Mijnwebwinkel aanmaken. 

Ben je benieuwd geworden naar het starten van een eigen webshop en wil je meer weten over onze software? Check het hier!

4. Online marketing en promotie

Wil je een succesvolle webshop? Dan is goede online marketing en promotie een must. Er zijn verschillende manieren om je webshop onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Denk aan het creëren van waardevolle content op je website, het adverteren op sociale media en het werken met influencers. Er zijn veel marketingtools die je bij goede online marketing kunnen helpen. In dit blog lees je 10 musthaves.

6. Online verkopen uitbreiden

Als webshop eigenaar wil je natuurlijk zo snel mogelijk en zo veel mogelijk verkopen. Toch duurt het soms een tijdje voordat je shop lekker gaat lopen. Wil je nou in tussentijd toch al wat meer online geld verdienen? Dan is het aanbieden van je producten op marketplaces misschien wel iets voor jou. Hier wat opties:

  • verkopen op Bol
  • verkopen op Amazon
  • verkopen op Etsy

Het nadeel van deze marketplaces is dat jij commissie moet afdragen over je verkochte producten.

Lees meer over het verkopen via marketplaces.