Je webwinkel klaarmaken voor de vakantieperiode

Je webwinkel klaarmaken voor de vakantieperiode

De beste manieren om je klanten te behouden terwijl jij van je vakantie geniet.

1. Schakel de hulp in van een bekende

In de ideale situatie gun je jouw klanten dezelfde service die ze gewend zijn, zelfs tijdens jouw vakantie. Heb je er al aan gedacht om tijdelijk iemand bekends je webshop te laten beheren? Dit kan een uitstekende oplossing zijn! Op deze manier krijgen je klanten de aandacht en snelheid die ze van je gewend zijn, terwijl jij met een gerust hart van je vakantie kunt genieten. Zorg ervoor dat je van tevoren duidelijke instructies geeft over hoe alles werkt. Maak bijvoorbeeld een draaiboek met alle taken en werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Tip: Spreek voor je vakantie af wat de vergoeding zal zijn, om eventuele problemen achteraf te voorkomen.

2. Houd je webshop open en geef een communiceer over je afwezigheid

Een andere optie is om je webshop open te houden en de bestellingen pas na je vakantieperiode te verzenden. Kies je hiervoor, zorg er dan voor dat je op tijd aan je klanten laat weten dat er gedurende een bepaalde periode geen pakketjes worden verstuurd. Stuur bijvoorbeeld van tevoren een e-mail naar je vaste klanten en deel het nieuws ook via je social media kanalen. Daarnaast is het belangrijk om deze informatie ook duidelijk op je website te vermelden, zodat ook nieuwe klanten op de hoogte zijn van je afwezigheid. Dit kun je doen door middel van een pop-up melding of door een aankondiging bij je openingstijden.

3. Zet je webwinkel niet offline

Je kunt er ook voor kiezen om je webshop tijdelijk offline te halen. Echter, dit is geen aanbevolen optie! Het kan potentiƫle klanten namelijk afschrikken. Dit komt doordat zij niet alleen je webshop en producten niet kunnen bekijken, maar ook omdat het nadelig is voor je online vindbaarheid. Zorg er dus voor dat je klanten niet voor een gesloten deur komen te staan. Wil je echt voorkomen dat klanten bestellingen plaatsen tijdens je vakantie? Dan kun je in modules de checkout-functionaliteit uitschakelen. Op deze manier kunnen bezoekers wel je producten bekijken, maar nog niet bestellen. Vergeet niet om dit ook duidelijk te communiceren op je website.

Geniet van je vakantie!

En tot slot, het allerbelangrijkste: geniet volop van je vakantie. Probeer je werk even los te laten en te ontspannen in de zomerse sferen. Je hebt het verdiend en het is belangrijk om na je vakantie weer vol energie aan de slag te kunnen gaan met je webshop. Mijnwebwinkel wenst je een fantastische zomer toe! Work hard, play hard!

Wil jij ook een eigen webshop runnen?

Begin vandaag nog jouw eigen webwinkel en verkoop eenvoudig je producten!

start je webshop