Maak je webshop klaar voor Koningsdag (27 april 2024)

koningsdag tompouce

Wij helpen jou met ijzersterke inhakers! En 27 april is het weer zo ver, dan hangen de vlaggen uit en kleurt Nederland weer oranje. Get ready for Kingsday! Laat deze feestdag niet aan je voorbij gaan en begin nu alvast met de voorbereiding.

Oranje bestsellers op je website

Al een paar weken voor Koningsdag beginnen mensen met het maken van plannen, bespreken meiden wat ze aantrekken en wordt de weer-app al in de gaten gehouden. Zorg er dus voor dat je webshop ruim op tijd klaar is voor deze feestelijke klanten! Denk aan een aparte Koningsdag pagina of licht al je oranje bestsellers uit. Je kan nu vast beginnen met het selecteren of inkopen van de producten die je graag extra onder de aandacht wil brengen. Zet de pagina ruim voor 27 april live.

Oranje bestsellers Fashion'4you

Verstuur een nieuwsbrief

Begin alvast met het opstellen van een nieuwsbrief, die je ongeveer twee weken voor Koningsdag kan versturen. Hierdoor kom jij op tijd onder de aandacht bij je klanten en hebben zij nog genoeg tijd om een bestelling te plaatsen. Voorbeelden van items in de nieuwsbrief zijn:

  • het delen van een Koningsdag kortingscode
  • alle oranje items uitlichten
  • leuke inspiratie hoe je jouw product gebruikt tijdens Koningsdag
  • een uitnodiging voor jullie Kingsday event
  • een leuke foto van jou of je collega’s in oranje
  • een recap van jouw succesvolle Koningsdag vorig jaar 

Social media

Natuurlijk is het ook belangrijk om Koningsdag onder de aandacht te brengen op je socials. Laat zien welke oranje producten uit jouw webshop perfect zijn voor deze feestdag, inspireer met leuke how-to video’s of deel een exclusieve oranje korting voor jouw volgers. Het is natuurlijk ook leuk om op een ludieke manier in te haken op Koningsdag! Een leuke manier om zomaar viral te gaan. Misschien krijg je inspiratie door onderstaande inhakers:

Voorbeelden inhakers Koningsdag
Koningsdag inhakers

Organiseer een winactie

Een leuke manier om extra onder de aandacht te komen en een nieuwe doelgroep te bereiken, is door middel van een winactie op social media. Laat klanten bijvoorbeeld jouw oranje product gebruiken, daar een leuke Instagram story van maken en jouw webshop taggen. Op deze manier creëer je leuke, creatieve mond-op-mondreclame en als je het doorplaatst op je eigen kanaal, heb je een nieuwe vorm van User Generated Content. Je kan ook altijd een leuke oranje post plaatsen en mensen laten taggen en delen om kans te maken op de prijs. Zo creëer je interactie én bereik je de volgers van iedereen die de post deelt!

Een leuke verrassing bij de bestelling

We kennen allemaal de bavaria jurkjes, de unox mutsen en de wuppies. Ook jij kan in de maand april bij iedere bestelling een leuke oranje goodie toevoegen, die de klanten kunnen gebruiken op Koningsdag. Een grappig t-shirt, oranje zonnebril, oordopjes, een bekerhouder en nog veel meer is mogelijk. Bestel deze bij een bedrijf waar je je eigen logo op kan laten zetten en je hebt gratis reclame op 27 april! Herbruikbare producten zijn in dit geval een top idee, dan gaan ze volgend jaar nog een keertje mee.