Uitgelicht: Greentree64

Jurgen Sloots - Greentree64

Van je passie je werk maken. Misschien is de Eindhovense Jurgen Sloots daar wel het grootste voorbeeld van. In het weekend de natuur in om de mooiste vogels vast te leggen, doordeweeks dé specialist op het gebied van schuiltenten en accessoires voor natuurfotografie. Met Buteo Photo Gear als eigen merk, meerdere webshops en klanten van over de hele wereld, wilden wij natuurlijk graag even langs om zijn succesverhaal te horen.

Ontstaan vanuit passie

Al van kleins af aan is Jurgen gek geweest op de natuur en vooral vogels. Toen hij 12 was zat hij al bij de Jeugdbond voor natuurstudie. Samen met leeftijdsgenootjes fietste hij tientallen kilometers rondom Eindhoven om te genieten van de natuur. En om de arend te kunnen spotten, stapten ze zonder twijfel op de fiets richting België.

Tegenslagen omzetten in iets positiefs

Jurgen startte zijn webwinkel al in 2006. Het was toen een leuke hobby naast zijn fulltime baan als logistiek manager. Hij had altijd wel de droom om ooit zijn eigen merk te ontwikkelen, maar had het toen nog hartstikke naar zijn zin in de logistiek. Totdat de organisatie waar hij werkte failliet ging en Jurgen 100 mensen moest ontslaan. Dat vond hij een van de ergste dingen die hij ooit heeft moeten doen.

Gelukkig vond hij snel ander werk. Maar de impact van het faillissement, in combinatie met té veel nieuwe verantwoordelijkheden, zorgde er uiteindelijk voor dat hij met een burn-out thuis kwam te zitten. Dat was de periode waarin hij dacht: dit is het moment. Ik ga nu echt met mijn webshops aan de gang, met mijn eigen merk en mijn eigen klanten. Terugkijkend op deze periode vertelt Jurgen: “Het ontslag en die burn-out was een cadeautje. Anders had ik dit misschien nooit gedaan.”

 

Een leven met vrijheid

Het allerleukste aan ondernemen vindt Jurgen het totale pakket: van productontwikkeling tot logistiek en van marketing tot het onderhouden van de webshops. Met een eigen bedrijf kan je al die dingen combineren op de manier zoals je die zelf bedacht hebt. “Dat is een leuke manier om je geld te verdienen”.

Toch heeft Jurgen ook veel uitbesteed. Een logistieke partner beheert de opslag en verzendt alle bestellingen, een boekhouder regelt de administratie, een advocaat voor het juridische gedeelte en een IT-specialist die helpt met techniek. Daarnaast werkt hij dagelijks samen met zijn goede vriend Patrick, natuurlijk ook een vogelliefhebber.

Het is geen doel van Jurgen om een groot miljoenenbedrijf neer te zetten. Hij wil zijn passie kunnen leven met alle vrijheid. “Als er ergens een mooi vogeltje zit, dan zeg ik tegen Patrick: kom, we gaan. Die vrijheid die ik nu heb, dat is fantastisch!”

 

Een laatste tip voor ondernemers van Jurgen

“Bij Buteo Photo Gear heb ik de slogan: never hide your passion. Als jij iets doet vanuit jouw passie en dat blijft volhouden, dan kom je er wel.”