Uitgelicht: De SmaakBeleving

Webwinkel De SmaakBeleving Mijnwebwinkel

Maak kennis met Michael. Met ruim 300 vierkante meter aan foodspecialiteiten is hij eigenaar van een van de grootste delicatessenwinkels van Nederland. We gingen langs bij De SmaakBeleving in Eindhoven voor zijn ondernemersverhaal.

Michael is al tien jaar trotse eigenaar van de webshop De SmaakBeleving. Daar kwam twee jaar geleden ook een eigen winkel bij. Dag in dag uit zorgt hij met zijn team van acht medewerkers er op die plek voor dat klanten uit het hele land kunnen genieten van de lekkerste delicatessen en versproducten.

Ruim 300 vierkante meter aan delicatessen

Vanaf 2022 kun je De SmaakBeleving vinden in het winkelcentrum Meerhoven in Eindhoven. Hier kunnen klanten terecht voor vele soorten delicatessen, verse producten, maar ook cadeaupakketten. De winkel is tegelijkertijd ook de thuisbasis van de webshop. Orders worden direct uit de winkel gepickt en klaargemaakt om te verzenden. Dat verzenden gaat extra makkelijk, want De SmaakBeleving heeft een eigen PostNL pakketpunt. Veel online orders kunnen daardoor dezelfde dag al worden verzonden.

Klanten uit heel Nederland

Voor de groei van De SmaakBeleving heeft Michael altijd geleund op een organische manier van groeien. Mond tot mond reclame, aanwezigheid op markten en lokale reclame hebben ervoor gezorgd dat De SmaakBeleving een begrip is geworden in de omgeving. Toch vinden ook bezoekers uit andere delen van Nederland hun weg naar Eindhoven. Een stel uit Groningen kwam speciaal voor de producten van De SmaakBeleving nog even langs Meerhoven, nadat ze waren geland op Eindhoven Airport na een vakantie. Door de komende tijd de focus te leggen op online verkoop, hoopt Michael zijn bereik nog meer te vergroten binnen Nederland.

The sky is the limit

Michaels ondernemingsdrive is groeien, groeien, groeien! ‘’Als je onderneemt, moet je willen groeien" vertelt Michael ons. ‘’Alles wordt duurder dus je moet ook groeien. Je kunt inderdaad wel zeggen dat je tevreden bent met iets, maar dat ga ik misschien doen over 30 jaar, als ik met pensioen ben. Nu zeker nog niet.‘’

Ook toekomstplannen heeft hij genoeg, zo is hij onder andere webshops aan het bouwen voor nichemarkten als vegan en glutenvrije producten. Voor het vormgeven van de websites heeft hij de hulp ingeschakeld van ons Design team. Binnenkort kun je bij Michael dus ook voor deze specifieke productcategorieën alles vinden. De plannen daarna? Wellicht wel groeien over de grens, want ook in Duitsland houden ze van delicatessen.

In 11 stappen je eigen business plan

Wil jij net als Michael van je hobby je werk maken? We schreven een businessplan template waarin we je in 11 stappen meenemen naar de start van je eigen business.

download de gratis gids