In gesprek met Made By Mom

Made by Mom

Als je de webshop opent, begin je meteen te watertanden. Prachtige koekjes, chocolaatjes, cakesicles en nog veel meer. Dé perfecte traktatie voor een bijzondere verjaardag, babyshower, nationale feestdag of gewoon om jezelf te verwennen. In het leven van Stefanie (door haar omgeving ook wel Mom genoemd) gaat er geen dag voorbij zonder cake, chocolade, lachen en dansen. En die positiviteit is niet alleen terug te vinden op haar webshop, maar zeker ook op haar socials. Ze is super actief op Instagram, waar ze iedere dag haar leven én inspirerende quotes deelt. En met maar liefst 15,5 duizend volgers kan je wel spreken van een hechte community! Wij wilden het gezicht achter Made by Mom graag beter leren kennen en gingen daarom met haar in gesprek.

Hoe ben je begonnen? Kan je ons meenemen in jouw ondernemingsverhaal?

“Ik ben begonnen door mijn zoontje. Op een dag keken we samen een tv-programma over hoe je zelf auto-koekjes kon maken. Hij wilde die ook graag hebben. Nadat ik deze voor hem had gemaakt, kreeg ik ook de vraag om koekjes te bakken voor vrienden en familie. Langzaam kwamen er steeds meer aanvragen voor koekjes en kan je wel spreken van een typisch gevalletje ‘uit de hand gelopen hobby’. Alles wat ik hiermee verdiende, ging in de spaarpot van mijn zoontje.”

“Op een gegeven moment stond ik bijna elke avond na mijn werk nog te bakken. Ik en mijn man zagen toen al dat dit misschien een leuke toekomst zou kunnen hebben. Maar ik wist ook dat als ik hier mijn werk van wilde maken, dat het niet meer in onze eigen keuken zou kunnen. Mijn toenmalige werkgever had al eens aan de plaatselijke chocolatier verteld wat ik allemaal maakte. Op een dag kwam de eigenaar naar me toe en zei dat ik altijd eens langs mocht komen, als ik gebruik wilde maken van zijn ruimte. Ik ben na mijn werk meteen langs gegaan en sindsdien maak ik er dankbaar gebruik van!”

Kan je wat vertellen over het bedrijfsproces van Made by Mom?

“Alles begint in de webshop. De klanten kunnen online hun bestelling plaatsen. In de avonden pak ik alle bestellingen erbij en plan ik ze in. Daarna geef ik aan de bakker door wat ik nodig heb, zodat ik daar de volgende dag mee aan de slag kan in de chocolaterie. Daarnaast krijgt iedere order ook een lijst met ingrediënten mee, de houdbaarheidsdatum en andere nuttige informatie (bijv. Wat moet er in de koelkast en wat niet?). Tot slot druk ik alle verzendbonnen af via de webshop en breng ik de bestellingen elke dag zelf weg naar het postkantoor verderop.”

Wat zijn de minder leuke kanten van ondernemen?

“Dat je altijd aan staat. Ik ben momenteel hard bezig met het knopje vinden om mezelf ‘uit te zetten’ als ik thuis ben. En ook als we een dagje weggaan of op vakantie zijn, zit ik toch steeds te denken over de dingen die ik niet mag vergeten of nog moet doen. Dat is zeker iets wat soms zwaar is.”

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

“Dat mijn zoontje trots zegt: ‘Dat heeft mijn mama gedaan’. Geen enkel bedrag op de bank kan dat kopen! En als je het hebt over een bepaalde prestatie, dan is het toch een belangrijke bestelling van afgelopen december. Ik mocht voor een bedrijf dat iedereen kent 2.250 cakesicles maken. Wat ben ik mezelf toen tegengekomen, zeg. Maar toen al die tassen met bijna 800 cakedozen opgehaald werden door de post, moest ik toch even huilen van trots. Ik heb zelf jarenlang gevochten tegen posttraumatische stress. Ik had angst voor mensen en constant paniekaanvallen. Ik heb met al die onzekerheden en angsten dit toch allemaal maar even neergezet en daar ben ik trots op.”

Ready for some treats?

Heb jij binnenkort een verjaardag, babyshower of andere feestelijke dag? Dan ben je bij Made by Mom aan het juiste adres voor gepersonaliseerde lekkernijen! Check de website voor alle mogelijkheden én volg haar ook op Instagram! Daar neemt ze je iedere dag mee in het leven van haar als ondernemer én laat ze de lekkerste creaties zien.