Hoe voeg ik een (sub)pagina toe?

Het Mijnwebwinkel platform is zo gemaakt dat je op een makkelijke manier je pagina's kan beheren en aanmaken. De paginastructuur is direct gekoppeld aan de structuur van je navigatie. Daar hoef je dus al niet meer over na te denken.

Geen zin om te lezen? check dan de video

1. Hoofdpagina's

Hoofdpagina's vormen de basis van je webwinkel en navigatiestructuur. Door hier goed over na te denken, en een duidelijke opbouw te kiezen, word je beter geïndexeerd door zoekmachines als Google. Als je in de beheeromgeving bent ingelogd kies je in het linkermenu voor 'Pagina's' onder het kopje Inhoud. Hier vind je het overzicht van alle pagina's van je webwinkel.

Om een nieuwe hoofdpagina toe te voegen klik je op de knop 'Nieuwe hoofdpagina'.

Nu opent het scherm om een nieuwe pagina toe te voegen. Geef hier de pagina een titel en inhoud. Deze inhoud kan zowel uit tekst als afbeelding bestaan of een combinatie hiervan. Ook filmpjes van YouTube zijn geen probleem.

Na het toevoegen van de inhoud en titel druk je onderaan het getoonde scherm op 'Opslaan'. Je zal zien dat de nieuwe hoofdpagina toegevoegd wordt aan je paginaoverzicht.

2. Sub-pagina's

Naast hoofdpagina's kan je ook sub-pagina's toevoegen. Een sub-pagina is een pagina die gekoppeld wordt aan een hoofdpagina of andere sub-pagina. Zo creeër je automatisch voor een horizontale navigatie een uitklapmenu.

Je kan sub-pagina's op twee manieren aanmaken. De eerste manier is door aan de rechterkant van een bestaande pagina op het plusje te klikken. Je ziet nu hetzelfde venster voor het aanmaken van hoofdpagina. Na het invoeren van de gegevens, en op 'Opslaan' te klikken, wordt de sub-pagina gekoppeld aan de pagina waar je op het plusje hebt geklikt.

De tweede manier om een sub-pagina toe te voegen is door het menu te gebruiken dat helemaal rechts van de paginanamen staat. Dit menu benader je door met de muis op het pijltje (het 4e icoontje) achter de paginanaam te gaan staan. Op een mobiel apparaat doe je dit door met je vinger op het pijltje te tikken.

Kies in dit menu voor de optie 'sub-pagina toevoegen'. Als je op deze optie klikt, wordt je verwezen naar het scherm om een nieuwe pagina aan te maken.

Zo, dat viel toch best mee? ;-)
Je hebt nu een pagina én een sub-pagina toe kunnen voegen.