Hoe werkt het Mega menu?

Waarom een Mega menu?


Een mega menu biedt bezoekers een overzichtelijke en gestroomlijnde navigatie, waardoor ze snel en gemakkelijk door verschillende pagina's en subpagina's van een webwinkel kunnen bladeren. Voor webwinkels versterkt een mega menu de overzichtelijkheid en biedt het een professionele online winkelervaring. Kortom, een mega menu verbetert de gebruikerservaring van een webwinkel.

Hoe werkt het Mega menu?

Het Mega menu zorgt ervoor dat je pagina's en subpagina's in een overzichtelijk scherm vertoond worden.

De eerste 8 subpagina’s worden in 2 rijen van 4 kolommen getoond. Heb je meer dan 8 subpagina’s? Dan zie je de optie voor “meer categorieën…” automatisch verschijnen.

Hebben deze subpagina’s zelf ook nog subpagina’s? Dan zie je deze onder de pagina staan! De eerste 6 subpagina’s worden getoond. Heb je er meer? Dan zie je ook een linkje om alle subpagina’s te bekijken.

Voorbeeld Mega menu

Hoe stel ik het Mega menu in?

Heel simpel! In de beheeromgeving kun je naar via de Instellingen/Vormgeving/Template instellingen/Navigatie het Mega menu heel makkelijk aanzetten. Je hoeft alleen nog maar naar beneden te scrollen totdat je bij het onderdeel 'Instellingen' bent.

Mega menu in de Template instellingen

TIP!

Zorg ervoor dat je subpagina's wel vertoond worden in de pagina instellingen. Staat dit uit? Dan komen je klanten op een lege pagina wanneer ze op klikken op "Bekijk alle pagina's".