start direct

Welk formaat kan ik aanhouden voor productafbeeldingen?

Duidelijke productafbeeldingen zijn van groot belang voor je webwinkel. Ze kunnen niet alleen zorgen voor een mooie en professionele uitstraling, maar geven je bezoekers ook een goede indruk van de producten die je verkoopt. Door de juiste formaten afbeeldingen aan te houden, kan je ervoor zorgen dat de producten in de afbeeldingen netjes in beeld zijn.

Uitvullen van afbeeldingen

Het kan weleens voorkomen dat je artikel afbeeldingen worden bijgesneden doordat de verhoudingen van je afbeeldingen niet in het kader passen. Dit kun je voorkomen door de productafbeeldingen niet uit te laten vullen in de template instellingen. Hierdoor is de complete afbeelding in beeld. 

Productafbeeldingen uitvullen kan door bovenstaande instelling te wijzigen.

Wanneer je wél kiest voor de optie ‘uitvullen’, kan het voorkomen dat productafbeeldingen afgesneden worden omdat deze niet binnen het kader passen. In dat geval zou je het formaat van de afbeelding kunnen bewerken of je kunt rekening houden met de verhouding van het beeld bij het fotograferen (indien van toepassing). Zo zou je liggende foto's kunnen maken i.p.v. staand, of je kunt ervoor zorgen dat bij een staande foto, belangrijke informatie in het midden van het beeld staat.

Weergave met kleine foto’s (standaard in GROW)

De verhouding die je kunt aanhouden voor artikelweergave met kleine foto’s is rechthoekig, namelijk:

Circa 210 x 140 px (meeste desktops en tablets).

Circa 175 x 140 px (kleinere tablets, grote telefoons)

Circa 175 x 140 px (gemiddelde telefoons, verschilt per model).

Uiteraard zijn er uitschieters naar boven of beneden.

Op de meeste mobiele apparaten worden de afbeeldingen geschaald, hierdoor kunnen de zijkanten van het beeld afgesneden worden. Je kunt er dan dus voor zorgen dat er geen belangrijke informatie tegen de kaders van het beeld staan. Dit is tevens de standaard productweergave voor GROW winkels.

Hierboven een voorbeeld van de verhoudingen (GROW).

Weergaven met grote foto’s

Uit de weergaven met grote foto’s kun je kiezen uit verschillende verhoudingen, zodat je beelden mooi in het kader passen. Je kunt dan kiezen voor grote vierkante foto’s, liggende foto’s of staande foto’s. Je kunt de weergaven altijd even proberen om te bekijken welke optie het beste bij je productafbeeldingen past. 

Weergave met grote foto

Uiteraard kan je op iedere pagina een aparte artikelweergave instellen. Mocht je op de ene pagina bijvoorbeeld jurkjes hebben staan die gedragen worden door modellen, dan is het beeld waarschijnlijk vrij hoog (staand). Je zou dan kunnen kiezen voor de weergave ‘Staand’. Mocht je op een andere pagina tasjes hebben staan, dan kan het zijn dat hierbij de weergave ‘Vierkant’ of ‘Liggend’ beter past. Je kunt deze weergave per pagina instellen door in de beheeromgeving naar ‘Producten / Productoverzicht’ te gaan en naar de pagina te navigeren waarvan je de weergave wilt wijzigen. Je klikt dan vervolgens op ‘Artikelweergave’ om de weergave voor deze specifieke pagina in te stellen. 

Grote foto’s liggend

De exacte afmetingen van de beelden verschillen per apparaat. Doorgaans zijn dit de volgende afmetingen:

Circa 500 x 375 px (meeste desktops en tablets).

Circa 748 x 561 px (kleinere tablets)

Circa 394 x 295 px (grote telefoons, verschilt per model)

Circa 370 x 277 px (gemiddelde telefoons, verschilt per model)

Uiteraard zijn er uitschieters naar boven of beneden.

Grote foto’s staand

De exacte afmetingen van de beelden verschillen per apparaat. Doorgaans zijn dit de volgende afmetingen:

Circa 523 x 785 px (gemiddelde desktops).

Circa 800 x 1200 px (gemiddelde tablets).

Circa 748 x 1122 px (kleinere tablets)

Circa 394 x 591 px (grote telefoons, verschilt per model)

Circa 370 x 555 px (gemiddelde telefoons, verschilt per model)

Uiteraard zijn er uitschieters naar boven of beneden.

Je kunt afbeeldingen op maat maken met een fotobewerkingsprogramma zoals bijvoorbeeld Pixlr. We hebben een handleiding geschreven waarin uitgelegd wordt hoe je afbeeldingen op maat kunt maken met Pixlr. Deze kun je hier vinden.

Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben, dan kunnen we je uiteraard altijd vrijblijvend helpen! Je kan ons dan altijd mailen via services@myonlinestore.com. Besteed je het liever uit? Dan helpen we je daar uiteraard graag bij door middel van onze Design Services! 😄 Meer informatie kan je terugvinden op onze Design services pagina.