Uitgelicht: Enjoy the sun

Melvin van Enjoy the Sun

Tijdens de eerste lockdown in 2020 komt Melvin - hoofd bediening bij een wijnbar en mede-eigenaar van een Bed & Breakfast - thuis te zitten. Geen tijd om te treuren, maar juist de tijd om andere dingen op te pakken! Zo ging hij op zoek naar buitenverlichting om zijn pipowagens mee op te fleuren. Melvin had het al helemaal in zijn hoofd: lampjes op zonne-energie en het liefst net zo uniek als de namen van de pipowagens ‘appel’, ‘peer’ en ‘kers’. Na lang zoeken kwam hij een solar-peer tegen op een Engelse webshop, maar bestellen uit Engeland bleek een heel gedoe. Lang nadenken over de optie om dit zelf te gaan verkopen, hoefde hij niet. Door zijn ondernemende mindset is het balletje snel gaan rollen.

Traffic en conversie.

Gelukkig hoeft Melvin niet alles alleen te doen. Zijn vrouw helpt vaak mee met inpakken en hij werkt samen met verschillende partners van Mijnwebwinkel. Zo werkt hij samen met een ranking bureau dat bijdraagt aan goede Google zoekresultaten en heeft hij sinds een jaar een goedlopende campagne op Google Shopping. Het gedeelte om potentiële klanten naar de webwinkel te krijgen staat als een huis.

Op de website zelf werkt Melvin sinds kort samen met Wiqhit. Met deze tool worden op de juiste momenten de juiste berichten gestuurd. Zo krijgen nieuwe bezoekers te zien dat Enjoy the sun gemiddeld een 9,2 krijgt, krijgen shoppende bezoekers aanbevelingen te zien van producten in dezelfde prijscategorie als waar ze eerder op hebben geklikt én zien bezoekers die willen afrekenen dat ze bijvoorbeeld nog €7 moeten toevoegen voor gratis verzending. Melvin is benieuwd naar de eerste resultaten, maar is ervan overtuigd dat deze toevoegingen aan zijn shop voor nog meer bestellingen zullen zorgen!

Blijven kijken vanuit de ogen van de klant.

Naast de samenwerking met experts, schakelt Melvin ook regelmatig de hulp in van mensen uit zijn omgeving. Hij vraagt ze dan om de webshop eens door te lopen, iets te bestellen en te vertellen waar ze tegenaan lopen. Aangezien Melvin zijn webwinkel wel kan dromen, is deze input zeer waardevol! ‘Zo had ik eerst wat SEO-technische informatie over Enjoy the sun boven de artikelen staan. Dat vond ik mooi op die manier. Maar een collega van mij moest zo wel drie keer scrollen op mobiel om bij het eerste product te komen. Dat was een goede eye-opener! Ik heb de tekst dus meteen naar onderen gezet. Het is belangrijk om altijd te blijven kijken vanuit de ogen van de klant. Uiteindelijk willen zij gewoon een makkelijk bestelproces.’

Enjoy the sun over de grenzen.

Voorlopig heeft Melvin niet de ambitie om fulltime ondernemer te worden, omdat hij toch ook het stukje menselijk contact mist. Enjoy the sun en daarnaast één of twee dagen bij de wijnbar is voor hem dan ook de perfecte combinatie. Desondanks kijkt Melvin positief naar de toekomst. Het jaarplan voor 2023 ligt klaar en de drukke voorjaarsperiode staat om de hoek.

Ooit hoopt hij met zijn speciale assortiment de grootste in Nederland te worden. Tijdens de oprichting van Enjoy the sun heeft hij ook direct de Belgische, Duitse en Franse domeinnaam geclaimd. Een goede zet, want ook daar blijken geïnteresseerde klanten te zitten! ‘Ik kreeg laatst een mailtje vanuit Oostenrijk of we ook daarheen verzenden. Na wat onderzoek te hebben gedaan, heb ik ook de Oostenrijkse domeinnaam geclaimd en de verzendopties toegevoegd aan mijn webwinkel. We zijn bezig met vertalingen en onze Google posities in het buitenland, dus ik hoop ook daar over een tijd de vruchten van te plukken!’

Melvin heeft Enjoy the sun laten groeien met Mijnwebwinkel.

Start ook je webshop en verkoop eenvoudig je producten. Maak gebruik van onze experts en uitgebreide partnernetwerk en laat je onderneming vliegensvlug groeien!

start je webshop