20 oktober 2021

Altijd (op tijd) op de hoogte van wetswijzigingen met deze app

Mathijs Wilmink
Marketing | Mijnwebwinkel

Als ondernemer moet je voldoen aan de spelregels die vanuit de overheid worden bepaald. Het is lastig om de vaak veranderende wetgeving continu te blijven volgen, de focus leg je liever op het runnen en laten groeien van je eigen bedrijf, maar belangrijk is het wel. Niet alleen om te voldoen aan de juiste regels, maar ook doordat er bepaalde regelingen zijn waar je juist veel voordeel uit kan halen.

Zo biedt de Kleineondernemersregeling (KOR) bijvoorbeeld de mogelijkheid tot vrijstelling van Btw aan ondernemers met een jaarlijkse omzet tot €20.000. En behaal je met jouw Nederlandse webshop een jaaromzet van €10.000 of meer met verkopen aan consumenten in EU-landen buiten Nederland, dan ben je btw plichtig in de landen waarin je verkoopt. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken is de Unieregeling opgezet en kun je centraal aangifte doen via het éénloketsysteem.

Kortom, belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste wet- en regelgeving!

De Nieuwe Wetten app is een initiatief van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Met deze gratis app blijf je als ondernemer altijd op de hoogte van wetswijzigingen en nieuwe regels. In de app vind je wetswijzigingen die nog moeten ingaan en wetswijzigingen die de afgelopen 6 maanden zijn ingegaan. 

Om ervoor te zorgen dat je op tijd op de hoogte bent van voor jou relevante wetswijzigingen, bevat de app een aantal opties. Zo kun je instellen welke onderwerpen interessant voor je zijn, zoals belastingregels of personeelszaken. Ook kun je de informatie toespitsen op het type bedrijf dat je hebt. Dus of je nu alleen een webwinkel hebt, ook een stenen winkel of kapperszaak, zzp’er bent of juist personeel in dienst hebt, de app geeft je meldingen op maat. 

Handige functies in de app

  • Kies je favoriete onderwerpen en branches
  • Bepaal voor welke wetswijzigingen je meldingen wilt krijgen en hoe vaak je deze krijgt
  • Zoek direct naar een wetswijziging
  • Plaats een wetswijziging in je digitale agenda
  • Deel een wetswijziging met anderen, bijvoorbeeld via Whatsapp of e-mail

Naast de app kun je een compleet overzicht van wetswijzigingen vinden op ondernemersplein.kvk.nl/wetswijzigingen.

De Nieuwe Wetten app is gratis en beschikbaar voor iPhone, iPad en Android. Download ‘m hier in de App store, of klik op deze link voor de app in de Google Play store!

Inspiratie en tips. Maandelijks in je mailbox.