Wat is een favicon en hoe plaats ik deze?

Favicon

Een favicon is een icoon dat een specifieke website aanduid in een tabblad van de browser of de zoekresultatenpagina van een zoekmachine. Een mooie manier om je merk visueel op te laten vallen in de tabbladen jungle. Door de groeiende schermresoluties is er behoefte aan favicons met verschillende afmetingen. Daarom genereren we niet alleen de 16x16 favicon maar ook een 32x32 en een 96x96. 

Je kan in het beheer onder de Instellingen/Vormgeving/Template instellingen een Favicon uploaden. De meeste winkeliers gebruiken hiervoor hun logo. Je kan voor de Favicon een .GIF, .JPG of .PNG afbeelding van maximaal 100kb uploaden. Om de afbeelding passend te maken voor alle genoemde resoluties wordt deze door het systeem in het juiste formaat aangepast. 

Kom je er niet helemaal uit met de vormgeving van jouw webwinkel of wil je jouw design naar een volgend level tillen? Ons design team kan je helpen! Ontvang op maat gemaakt design om jouw webwinkel te laten shinen! Geef de vormgeving volledig uit handen of ontvang handige tips voor verbeteringen. Benieuwd hoe? Neem dan contact op via services@mijnwebwinkel.nl voor meer informatie.