Wat is een beveiligingsmelding en waarom krijg ik deze?

De security van jouw webwinkel, gegevens, en dat van andere webwinkeliers beschermen we zo goed mogelijk. Zo maken we gebruik van SSL-verbindingen en reCAPTCHA. Daarnaast voeren we maandelijks security checks uit, zowel intern als extern. Vanaf het aanmaken van de winkel kun je beveiligingsmeldingen van ons verwachten. Het invoeren van beveiligingsmeldingen zorgt ervoor dat sneller inzichtelijk wordt als er iets met je gegevens of account gebeurd, ook als jij dit zelf niet doet. Zo heb jij grip op de beveiliging van je webwinkel gegevens.

Wat is een beveiligingsmelding?

Een beveiligingsmelding is een mail die wordt verstuurd als er gegevens in je account veranderen. Deze meldingen worden op de volgende momenten verstuurd:

  • Als er een succesvolle inlogpoging op een nieuw apparaat plaatsvindt;
  • Als de gebruikersnaam is aangepast;
  • Als het wachtwoord is aangepast.

Wat moet je doen als je een beveiligingsmelding krijgt?

Heb je een mailtje ontvangen nadat jij een aanpassing hebt gedaan in je webwinkel account of hebt ingelogd via een ander apparaat? Good! Dan hoef je niks met het mailtje te doen. Mocht je een mail hebben ontvangen, maar zelf de aanpassing of inlogpoging niet hebben gedaan, dan is het goed om hier op de acteren. Wat je kunt doen, is beschreven in de mail.