Kan ik mijn domeinnaam in eigen beheer houden?

Wanneer je besluit om bij een Mijnwebwinkel abonnement je domeinnaam in eigen beheer te houden dan is dat mogelijk. Meestal beschik je dan al over meerdere domeinnamen en/of mailboxen, of vind je het gewoon prettig om je domeinnaam bij je hostingpartij te houden.

Let op: Bij deze optie bieden wij je geen mailbox aan. 

Voorkeur voor verhuizen

Wij raden je in eerste instantie een directe koppeling van je domeinnaam aan. Hierdoor is alles bij één partij ondergebracht. Wij verhuizen dan je domeinnaam en koppelen deze direct aan je webwinkel en we zetten natuurlijk ook de bijbehorende info@ mailbox voor je klaar. De kosten hiervoor zijn namelijk inbegrepen in de prijs van je abonnement. Daarbij loopt de registratie van je domeinnaam inclusief mailbox gelijk aan je abonnementsperiode. Wel zo makkelijk!

Wanneer je kiest voor een koppeling op afstand ben je zelf verantwoordelijk voor een correcte koppeling van je domeinnaam met je webshop. Wanneer wij genoodzaakt zijn om onze ip-adressen te wijzigen dan moet je zelf de instellingen van je domeinnaam wijzigen. Uiteraard zullen wij je hierover tijdig informeren.

Hoe verder? Vraag de nodige DNS instellingen op via administratie@mijnwebwinkel.nl. Zodra je de instellingen hebt doorgevoerd/hebt laten doorvoeren bij je hostingpartij en als alle DNS-servers de aanpassing hebben opgepikt, komt je domeinnaam uit op onze pagina 'dit domein is geregistreerd voor een van onze klanten'. Dan ontvangen wij graag je bevestiging per mail via administratie@mijnwebwinkel.nl. Hierna kunnen wij de koppeling tussen webshop en je domeinnaam afmaken. Let op! Je domeinnaam dient met en zonder www op deze pagina uit te komen.

Downtime

Wij kunnen niet uitsluiten dat er downtime kan ontstaan. Dat wil zeggen dat we niet kunnen uitsluiten dat je tijdelijk geen verbinding kan hebben door de verhuizing. Dit komt omdat er meerdere partijen een rol spelen in de processen die van start gaan en wij hier geen regie over kunnen hebben.