Hoe koppel ik verschillende domeinen aan mijn meertalige webwinkel?

Wij kunnen één domeinnaam voor je registreren en beheren. Dit kan een .nl, .be, .de, .eu, .com, .net, of .info domein zijn. Dit is de domeinnaam die bij je Mijnwebwinkel abonnement is inbegrepen. Daarnaast kun je in de beheeromgeving per taal verschillende domeinen koppelen.

1. Vindbaarheid en domeinregistratie

Een belangrijke SEO factor is je domeinnaam. Zo geeft Google Duitsland bijvoorbeeld voorrang aan .de domeinen in zijn zoekresultaten, en de Franse Google op haar beurt dus ook aan .fr domeinen. Als je actief bent in het buitenland, en je biedt jouw webwinkel aan in meerdere talen, is het dus slim om meerdere domeinen te koppelen aan je webwinkel.

Wij registeren en koppelen één domeinnaam bij je Mijnwebwinkel abonnement. We kunnen daarnaast de domeinen die je elders geregistreerd hebt koppelen aan je webwinkel.

Bij de registratie van andere domeinnamen moet je er op letten dat je de DNS instellingen kunt aanpassen. Deze instellingen zorgen er voor dat de domeinnaam verwijst naar de juiste locatie op het internet. Onder andere Mijndomein en Hostnet bieden je de mogelijkheid om deze instellingen zelf te wijzigen.

2. Koppelen van je domein aan je webwinkel

Om je domein aan je webwinkel te kunnen koppelen moet je hem eerst registreren en de DNS instellingen invoeren. De DNS instellingen die je hiervoor nodig hebt zijn bij ons opvraagbaar via administratie@mijnwebwinkel.nl.

3. Domein per taal koppelen

Nu je het domein geregistreerd hebt, de instellingen hebt ingevoerd, en door ons hebt laten koppelen aan je webwinkel, kun je hem gaan koppelen aan de gewenste taal.

In het getoonde pagina kies je per gekoppeld domein aan welke taal je deze wilt verbinden. 

Domeinnamen per taal in de beheeromgeving.

Door de domeinnaam naar een andere taal te slepen maak je hem actief voor deze taal. Wissel eventueel ook de volgorde per taal om aan te geven welk wat het standaarddomein is voor de betreffende taal.