Hoe maak ik een footer?

Een footer is een vast onderdeel van de webwinkel dat onderaan elke pagina staat. De footer bevat vaak informatie over de website, het bedrijf en de site.

Footer van nanaas.nl

1. Footer inschakelen

Om de footer in te schakelen ga je naar het menu Instellingen / Vormgeving / Indeling. Vink hier onder 'Instellingen' de balk 'Footer' aan.

2. Elementen plaatsen

Je zult zien dat er onderaan de webwinkelindeling een footerbalk verschijnt. In deze footerbalk kun je tekst, afbeeldingen, logo's, Facebook, KiYoh en het nieuwsbrief formulier plaatsen door het element naar de gewenste plek in de footerbalk te slepen.

Element plaatsen in de footerbalk

3. Tekst

Het makkelijkste is om vooral gebruik te maken van het element 'Tekst'. Hier kun je namelijk ook afbeeldingen en linkjes in plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld linken naar je social media profielen door een aantal kleine afbeeldingen met linkjes naar bijvoorbeeld Twitter en Facebook toe te voegen. Op zoek naar icoontjes? We hebben een hele serie voor je klaar staan in onze webinarshop! Gratis te downloaden :-)

4. Linken naar verborgen pagina's

Het is mogelijk om pagina’s aan te maken die wel in je footer komen, maar die niet in je navigatie getoond worden. Maak hiervoor een verborgen pagina aan en koppel hier subpagina's aan die je wel toont. Je kunt de link van deze subpagina's kopiëren en achter de tekst in de footer plakken. Super handig voor een linkje naar bijvoorbeeld een pagina met algemene voorwaarden in de footer!

Tip

  • Laat hier je contactgegevens, social media pagina's en belangrijke keurmerken zien
  • Plaats linkjes naar je klantenservicepagina's en voorwaarden
  • Wil je een pagina alléén zichtbaar maken via de footer? Maak dan een nieuwe hoofdpagina aan met daaronder de subpagina's die je alleen in de footer wilt tonen. Kies vervolgens bij de hoofdpagina voor 'pagina verbergen' en daarna voor 'Alleen deze pagina verbergen'. Plaats tenslotte een 'Tekst' element in je footer met link(s) naar de subpagina('s)

Kom je er niet helemaal uit met de vormgeving van jouw webwinkel of wil je jouw design naar een volgend level tillen? Ons design team kan je helpen! Ontvang op maat gemaakt design om jouw webwinkel te laten shinen! Geef de vormgeving volledig uit handen of ontvang handige tips voor verbeteringen. Benieuwd hoe? Neem dan contact op via services@mijnwebwinkel.nl voor meer informatie.