Hoe kan ik mijn webwinkel indelen?

Je kunt een webwinkel op veel manieren indelen. Om het makkelijk te houden hebben we alle onderdelen van de webwinkel in elementen opgedeeld. Deze elementen kun je zelf eenvoudig naar de juiste plekken slepen.

In de beheeromgeving vind je op de pagina Instellingen/Vormgeving/Indeling alles wat je nodig hebt om je winkel de juiste indeling te geven.

Instellingen

In de bovenste balk met instellingen bepaal je wat de breedte van je winkel wordt. We zetten deze standaard op de meest brede stand, 1100 pixels. Ook geef je hier aan of je de horizontale balken bij je header wil gebruiken - bijvoorbeeld om een horizontaal navigatiemenu in te zetten! Bij kolommen stel je in of je aan de zijkanten kolommen wil tonen in je winkel. 

Beschikbare elementen

In het vak met beschikbare elementen vind je alle elementen die in je winkel te gebruiken zijn. Het belangrijkste element is de navigatie. Met dit element navigeert je bezoeker door je pagina’s en subpagina’s heen. Plaats dit element op een prominente plek in je winkel!

Om een element te verwijderen, sleep je deze terug naar het vak met beschikbare elementen of je klikt op het kruisje. Elementen waar je iets bij kan instellen, herken je aan het tandwieltje. Let er op dat niet ieder element op elke plaats past, deze elementen schieten dan vanzelf weer terug naar het vak met beschikbare elementen.

Tip

Het is ook mogelijk om blokken in de top- en headerbalk in het midden uit te lijnen. Plaats bijvoorbeeld de navigatie van je winkel in het midden. Ga naar hiervoor naar Instellingen/Vormgeving/Template instellingen/Header.

Kom je er niet helemaal uit met de vormgeving van jouw webwinkel of wil je jouw design naar een volgend level tillen? Ons design team kan je helpen! Ontvang op maat gemaakt design om jouw webwinkel te laten shinen! Geef de vormgeving volledig uit handen of ontvang handige tips voor verbeteringen. Benieuwd hoe? Neem dan contact op via services@mijnwebwinkel.nl voor meer informatie.