Hoe gebruik ik de widgets op het dashboard?

Het dashboard van je webwinkel geeft je inzage in een aantal belangrijke zaken in en rondom je webwinkel. Zo worden er onder andere statistieken, meldingen en tips getoond in zogenaamde 'widgets'. Maar wat kun je hier zoal mee doen?

Statistieken

De bovenste vier blokken geven je een algemene indruk over hoe het met je webwinkel gaat. Het aantal bezoekers, je omzet, het aantal geplaatste orders en de gemiddelde sessieduur worden hier getoond. Wat deze statistieken inhouden lees je hier na. Voor het merendeel van de statistieken geldt dat je webwinkel verbonden moet zijn met Google Analytics. Met deze gratis Google-dienst beschik je over de meest uitgebreide en actuele statistieken. Koppelen is daarom zeker aan te raden! 

Vaste prik

Tips en nieuwtjes willen we je zeker niet onthouden! In het blok TIPS stellen we je op de hoogte van allerlei handige weetjes. Je bepaalt zelf wanneer je een tip leest, door met de pijltjes naar de volgende of de vorige tip te klikken. Daarnaast vind je het blok MEDEDELINGEN met daarin informatie rondom onderhoud, storingen en mededelingen. Beide widgets hebben een vaste plek op je dashboard. Zo ben je altijd op de hoogte van de ontwikkelingen aan je webwinkel!

Widgets toevoegen

Naast de vaste widgets die we hierboven hebben toegelicht, is er een aantal optionele widgets beschikbaar. De kun je zelf toevoegen via de knop Widget toevoegen. In het venster dat verschijnt selecteer je de widget die je op je dashboard wilt zien. Herhaal deze handeling als je ze allemaal wilt ;-)

  • Bezoekers: in deze handige grafiek zie je in een oogwenk hoe goed je shop bezocht wordt 
  • Winkelstatistieken: deze statistieken geven je een snel inzicht in je verkopen 
  • Recente orders: dit overzicht laat je de recentste orders zien
Klik op widget toevoegen en selecteer een widget

Slepen en verwijderen

Liever een andere volgorde? Geen probleem, die kun je zelf wijzigen! Klik op het pijltjes-icoon rechtsboven (en hou vast). Versleep de widget nu naar de gewenste plek. Iets teveel poespas op je dashboard? Ook geen punt. De zelf toegevoegde widgets zijn via het kruisje ook weer te verwijderen. 

Met de icoontjes in de balk versleep of verwijder je de widget

Heb je Google Analytics gekoppeld maar verwijder je de widget(s)? Dan blijven de statistieken van je webwinkel natuurlijk nog wel inzichtelijk via Google Analytics!