Hoe koppel ik mijn Google Analytics account?

Geupdate op: 05 oktober 2018

Google Analytics is dé tool om het aantal bezoekers van je site te meten en e-commerce statistieken bij te houden. Om de koppeling van Google Analytics met je winkel makkelijk te houden hoef je geen moeilijke codes te plaatsen, hieronder gaan we stapsgewijs doornemen wat je wél moet doen.

Om te beginnen mag je inloggen op Google Analytics met je eigen Google account. Heb je nog geen Google account? Klik dan op 'Een account maken'. Na het inloggen moet je mogelijk nog een keer op een knop 'aanmelden' klikken.

Hoe koppel ik mijn Google Analytics Account

Meld je aan bij Google Analytics

Als je voor het eerst bent ingelogd wordt je gevraagd om je account en een 'property' in te stellen. Een property is een site waar je de statistieken van bij wil gaan houden. Vul de volgende informatie in:

• Vul je 'Accountnaam' in. Dit mag je eigen naam zijn.
  • Vul de 'Websitenaam' in van je webwinkel in. Dit wordt dus ook wel je property genoemd.
  • Vul de 'URL van je website' in. Belangrijk: kies daarbij voor https://.
  • Kies de 'Branchecategorie'.
  • Kies de juiste 'Tijdzone'.
Vul alle velden in om een nieuw account aan te maken bij Google Analytics

Vul alle gegevens in

Standaard staan er een aantal instellingen voor het delen van gegevens aangevinkt, deze mag je allemaal aangevinkt laten staan. Helemaal onderaan de pagina vind je knop 'Tracking-ID ophalen', klik hier op.

Tracking-ID ophalen

*klik*

Om Google Analytics te mogen gebruiken moet je de serviceovereenkomst nog accepteren. Klik en ga akkoord!

svqa

*klik*

Je Google Analytics account is nu klaar om in je winkel gebruikt te worden. We hoeven het account nu alleen nog maar te verbinden met je webwinkel. Ga hiervoor naar de beheeromgeving, en zoek Statistieken op.

• Klik hier op 'Verbinden met Google' en log in met je Google account.
  • Kies het juiste profiel uit de lijst en klik op 'opslaan'!
  • Bij het kiezen van het profiel krijg je soms de optie om aan te geven dat het om een Universal Analytics account gaat. Vink deze aan als je je Google Analytics account na april 2014 hebt aangemaakt.

Je webwinkel is nu verbonden met Google Analytics, en statistieken over je bezoekers zullen vanaf dit moment worden bijgehouden.

Houd er rekening mee dat het de eerste keer even kan duren voordat Google Analytics de statistieken toont.