5 onmisbare SEO tips voor 2021!

AdobeStock_220393589.jpeg

Een nieuw jaar. Dat betekent ook een nieuwe ronde en nieuwe kansen op een Top ranking in Google. En geen betere manier daarvoor dan SEO (Search Engine Optimization). Met de basis SEO-tips uit dit artikel kun je zelf aan de slag en zul je je vindbaarheid in de zoekmachines zeker verbeteren. Here we go!

1. Gebruik en optimaliseer je meta descriptions

Je meta description is de beschrijving die je zelf aan je pagina toevoegt. Deze omschrijving wordt in de meeste gevallen overgenomen door Google en getoond in de zoekresultaten. 

Een goede meta description zorgt ervoor dat meer mensen op jouw zoekresultaten klikken en dat verhoogt de Click Through Rate (CTR) en dat is een belangrijke ranking factor.

Een goede meta description is duidelijk, beschrijvend en bevat een Call To Action. Onderzoek toont aan dat 30% van de websites niet eens meta descriptions gebruikt, dus die 30% van de websites kun je meteen al achter je laten door het wél te doen.

Metadata per artikel toevoegen in de beheeromgeving

2. Interne links

Nog een belangrijke factor die je eenvoudig zelf kunt toepassen en die op twee manieren bijdraagt aan je vindbaarheid. Interne links zijn verwijzingen/ links naar andere pagina’s op je website.

Net zoals Backlinks (linkjes van andere websites naar jouw) zijn interne links ook van belang voor je vindbaarheid. Wat je het beste kunt doen is de pagina’s van je website doorlopen en kijken waar je woorden tegenkomt die op een logische wijze kunnen verwijzen naar een pagina die daar over gaat.

Je selecteert vervolgens het zoekwoord waar je mee wilt verwijzen, klikt op het link icoontje en plakt de URL van de doelpagina in het invulveld. Zie afbeelding;

Interne links toevoegen via de beheeromgeving

3. Content is King

Deze uitspraak heb je vast wel eens gehoord en daar is niets aan gelogen; content is een van de belangrijkste ranking factoren. Sterker nog het is naast techniek en links één van de 3 pijlers van een goede SEO strategie.

Dus ga lekker aan de slag met teksten schrijven over het onderwerp van je website. Maak een lijst met hoofd- en subthema’s en ga daar over schrijven. 

Hier vind je overigens een complete handleiding om zelf goede SEO teksten te schrijven.

4. Optimaliseer de koppen in je website

De koppen zijn de titels op je webpagina. deze titels zijn belangrijke plekken waar Google naar kijkt om te bepalen waar een pagina over gaat. 

Die titels moeten idealiter gaan over de verschillende subthema’s van je pagina.

Dus gaat jouw pagina over voedingssupplementen, dan zijn de volgende titels ideaal;

  • Wat zijn voedingssupplementen
  • Welke voedingssupplementen zijn er allemaal
  • Zijn voedingssupplementen gezond?
  • Wat kosten voedingssupplementen bij ons?
  • Etc.

5. Vul de Alt tag van je afbeeldingen in

Google kan prima zien waar een tekst over gaat maar (nog) niet wat er op een afbeelding staat. Daarvoor kijken zoekmachine in de Alt Tag van een afbeelding.

Als die aansluit bij je teksten dan weet Google nog beter waar jouw pagina over gaat en kan ze die met een gerust hart wat hoger in de zoekresultaten plaatsen.

In dit blog vind je meer informatie over hoe je dit binnen het Mijnwebwinkel systeem doet.

Heb je nog vragen over SEO of andere internet marketing dan kun je altijd bellen met Online marketing bureau Pingwin