Kan ik koppelen met de mijnwebwinkel API?

Geupdate op: 18 november 2016

Het Mijnwebwinkel-platform heeft een REST API die je in staat stelt om gegevens met webwinkels uit te wisselen. Het is een prachtige tool om koppelingen met tienduizenden webwinkels te maken.

De Mijnwebwinkel API maakt twee-weg verkeer tussen applicaties en webwinkels mogelijk, en is de opvolger van de orderfeed die orderinformatie in XML uitstuurde.

De API geeft onder andere toegang tot orders, orderdetails, artikelen, keuzelijsten en betaalvormen. Het is daarnaast mogelijk om:

• Nieuwe orders toe te voegen
  • Ordergegevens te wijzigen en bijvoorbeeld commentaar toevoegen of de status updaten
  • Artikelgegevens te wijzigen, zo kun je voorraden updaten, extra velden toevoegen en nieuwe vertalingen maken
  • Nieuwe artikelen aanmaken of juist verwijderen
  • Output in zowel JSON als XML-formaat te genereren

De API is volop in ontwikkeling. De volledige documentatie met alle mogelijkheden die je kan gebruiken vind je op api.mijnwebwinkel.nl.

Als je als ontwikkelaar een koppeling met de API wil maken heb je het volgende nodig:

De merchant token kun je als ontwikkelaar zelf in je testwinkel aanmaken, merchants genereren tokens in de live webwinkel.