Hoe stel ik PayPal in als betaalwijze?

Geupdate op: 24 december 2018

PayPal is een online betaalsysteem voor betalingen tussen personen, verkopers en webwinkels. Om gebruik te maken van PayPal heb je alleen een e-mailadres nodig. PayPal ondersteunt betalingen vanaf een bankrekening, creditcard of ontvangen geld dat op de PayPal rekening staat. Er kan ook geld worden overgeschreven naar een eigen bankrekening. Lekker makkelijk!

PayPal rekent voor zijn diensten een percentage van het orderbedrag plus een kleine fee. Bekijk hier de meest recente tarieven.

Om je PayPal account te koppelen, heb je verschillende API-gegevens nodig. Dit zijn o.a. geheime "sleutels" die er voor zorgt dat het Mijnwebwinkel platform informatie naar jouw PayPal account kan sturen tijdens de betaling.

• Log in met je PayPal account gegevens.

Na het succesvol inloggen op je PayPal rekening;

• Klik je rechts bovenin op 'Dashboard'.

Scrol naar beneden tot je de titel REST API apps ziet staan.

In dit venster kun je een app aanmaken. Deze heb je nodig om betalingen te ontvangen via PayPal.

• Geef in het veld 'App Name' de naam van je winkel op.
  • Paypal heeft al een Sandbox developer account voor je ingevuld.
  • Klik op 'Create App'.

Krijg je een foutmelding omdat er geen developer account aanwezig is ga dan terug naar stap 2. Gegevens controleren. Alles goed gegaan? Mooi! Kunnen we door.

Als je al in de beheeromgeving hebt gekeken van je webwinkel zie je dat je van PayPal vier gegevens dient te ontvangen. Je hebt nodig:

• Sandbox Client ID
  • Sandbox Secret
  • Live Client ID
  • Live Secret

Na het aanmaken van de app kom je in het scherm te recht waar de Sandbox gegevens staan.

• Kopieer het 'Client ID' en plak deze lange onleesbare tekst in de beheeromgeving van je webwinkel bij de Betaalwijze Paypal SANDBOX Client ID.
  • Klik onder het kopje Secret op 'Show'. Hiermee toon je het 'Secret' gegeven.
  • Kopieer ook deze lange tekst en plak deze in de beheeromgeving van je winkel bij het SANDBOX Secret veld.

Ok, 2 down, 2 to go!

Nu we de Sandbox gegevens hebben kunnen we chocolade geld ontvangen. De zandbak is namelijk om in te spelen en testen. Maar dat is lang niet zo goed voor je onderneming als echte centen. Door naar de live gegevens dus!

• Klik allereerst rechts bovenin op 'LIVE'. Hiermee toon je het Client ID en Secret voor de live omgeving.
  • Kopieer het 'Client ID' en plak deze bij Paypal LIVE Client ID in de beheeromgeving van je webwinkel.
  • Klik onder het kopje Secret op 'Show'. Hiermee toon je het 'Secret' gegeven.
  • Kopieer ook deze lange tekst en plak deze in de beheeromgeving van je winkel bij het LIVE Secret veld.

Ook op deze pagina kun je alle andere gegevens die op de pagina staan laten voor wat ze zijn. Je hebt ze simpelweg niet nodig.

Vergeet als laatste de Betaalwijze in de beheeromgeving niet op te slaan.

Goed! Dat viel toch best mee? Je hebt PayPal beschikbaar gesteld als betaalwijze in je webwinkel. Laat de orders maar binnenstromen.