Hoe gebruik ik MyParcel in Mijnwebwinkel?

Geupdate op: 02 december 2019

Mijnwebwinkel heeft een koppeling gemaakt met MyParcel. MyParcel is een goede oplossing voor webwinkeliers die hun verzendproces makkelijker en voordeliger willen maken.

In de Mijnwebwinkel beheeromgeving kun je met één druk op de knop een order aanmelden bij MyParcel en vervolgens direct het verzendetiket afdrukken. Ook wordt automatisch de Track&Trace code toegevoegd aan een order, zodat je deze via de orderstatus mail aan de klant kunt sturen.

Om MyParcel te activeren in je webwinkel volg je deze stappen:

  • Maak eerst een account aan bij MyParcel. In je MyParcel account vind je een API key.
     
  • Ga daarna naar Verzendopties en dan naar het tabblad MyParcel. Vul hier de gegevens in die je van MyParcel hebt gekregen, waaronder de API key. Vergeet niet het vinkje aan te zetten!
  • Stel hier ook je standaard verzendwijze in, je kan hier later per order van afwijken.

Activeer MyParcel

  • In een nieuwe order kan je direct een label genereren en daarna afdrukken. Via deze knop wordt altijd de hierboven ingestelde verzendwijze gekozen.

Standaard zending

  • Via de knop aangepaste zending kan je per order afwijken van de standaardverzendwijze.

Aangepaste zending

  • Mocht je meerdere colli hebben, genereer dan meerdere labels.

Zo, je zendingen zijn nu aangemeld! Gelukkig hoef je niet per order een barcode te genereren en af te drukken. Daarvoor is de bulkprint optie aanwezig. Je selecteert de orders door het checkboxje voor de orders aan te vinken, waarna je via de bulkopties, rechts bovenin je orderoverzicht, kiest voor Barcodes genereren en printen.

In de orderstatus e-mail kan je door middel van %tracktrace% de track & trace code aan je klanten sturen. Als er geen track & trace code aanwezig is zal er geen code te zien zijn voor je klant.

Met MyParcel kan je naast de labels voor standaard pakketpost o.a. de volgende labels genereren:

Brievenbuspakketje
Ongefrankeerd label

In de beheeromgeving van MyParcel kan je alle labels tegelijkertijd op één of meerdere vellen afdrukken. Druk wel bij elke order op 'Genereer label', maar print ze via MyParcel op het door jou gewenste formaat.

Heeft dit artikel je geholpen?