Kunnen mijn klanten een eigen account aanmaken?

Beschikbaar vanaf Mijnwebwinkel PRO - Standaard kan er in je webwinkel direct door iedereen besteld worden zonder dat er een account aangemaakt hoeft te worden. Maar het is ook mogelijk om je klanten een eigen account te laten maken!

Klant-account

Jij bepaalt als webwinkelier zelf of jouw klanten snel als gast kunnen afrekenen, of een eigen klant-account kunnen aanmaken. Met een eigen account hoeft je klant bij toekomstige orders niet alle informatie opnieuw in te voeren.

In het account van je klant worden alle adresgegevens opgeslagen zodat er makkelijk een factuur- of afleveradres geselecteerd kan worden. Ook is de bestelgeschiedenis en de status van een bestelling in te zien. Wel zo handig!

Onder Instellingen/Add-ons & Modules/Modules vind je alle instellingen die betrekking hebben op klant-accounts onder het kopje Klanten en bestellen

Instellen

Mogelijkheid om te bestellen: Hier stel je in of er besteld kan worden in je winkel. Verkoop je (tijdelijk) niet? En wil je je prijzen op dat moment ook niet tonen? Kies hier dan Bezoekers kunnen niet online bestellen, en stel eventueel in dat er ook geen prijzen worden getoond in je winkel.

Prijzen tonen: Hiermee kun je je prijzen afschermen. Met deze instelling zullen je klanten eerst in moeten loggen om de prijzen te kunnen zien. Deze instelling wordt vooral gebruikt door groothandels.

Bestellen als gast of met account: Standaard kan er in webwinkels direct als gast worden afgerekend. Als je wil dat je klanten ook een account kunnen aanmaken zet dan een vinkje voor Klanten kunnen met een account afrekenen. Wil je je klanten verplichten om een account aan te maken? Haal dan het vinkje voor Klanten kunnen als gast afrekenen weg. 

Accounts aanmaken: Hiermee bepaal je of jouw klanten zelf een account kunnen aanmaken, of dat jij dit doet. Bijvoorbeeld omdat je als groothandel alleen zakelijk verkoopt. Je maakt een account voor je klanten aan onder het kopje Klanten, in het menu-item Klantaccounts. Hier vind je ook alle accounts die klanten zelf hebben aangemaakt.

Klanten

Mijn account

Om ervoor te zorgen dat je klant snel kan inloggen, kun je het element ‘Mijn Account’ in je webwinkel plaatsen. Ga naar Instellingen/Vormgeving /Indeling en sleep het element ‘Mijn account’ naar de gewenste plek. Dit kan in de topbalk, header of in één van de zijbalken.

Wanneer je ‘Mijn Account’ in de topbalk of header plaatst, zal dit element verschijnen als een link met een uitklapvenster.

Plaats je het in één van de zijbalken dan wordt ‘Mijn Account’ als blok in de zijbalk getoond.