Hoe zorg ik ervoor dat mijn achtergrond goed wordt weergegeven?

Als je een (te) kleine afbeelding als achtergrond in je webwinkel gebruikt, kan het voorkomen dat deze afbeelding zichzelf herhaalt. Of, en hoe de afbeelding zich herhaalt, is afhankelijk van de schermgrootte van de bezoeker.

Om dit te verhelpen, zijn er 2 oplossingen.

  • Vergroot de achtergrondafbeelding tot een breedte van 2200 pixels. Hierdoor valt de naad buiten het scherm (zelfs als je bezoeker een flink breedbeeldscherm heeft) en is deze niet te zien. Let wel dat de afbeelding niet groter wordt dan 1MB, anders kan deze niet via de beheeromgeving geplaatst worden.
     
  • Gebruik zogenaamde 'repeterende' afbeeldingen. Dit zijn kleine afbeeldingen die naadloos op zichzelf aansluiten en daardoor erg geschikt zijn om als achtergrondafbeelding te gebruiken.

Kom je er niet helemaal uit met de vormgeving van jouw webwinkel of wil je jouw design naar een volgend level tillen? Ons design team kan je helpen! Ontvang op maat gemaakt design om jouw webwinkel te laten shinen! Geef de vormgeving volledig uit handen of ontvang handige tips voor verbeteringen. Benieuwd hoe? Neem dan contact op via services@mijnwebwinkel.nl voor meer informatie.