Hoe plaats ik een Youtube video?

Het toevoegen van een YouTube-video aan je webshop kan je producten tot leven brengen. Door video's in te zetten kun je transparantie creëren over jouw diensten en producten. Het is als een mini-demo die 24/7 voor je werkt om klanten te overtuigen. Kortom, een YouTube-video toevoegen aan je webshop is gewoon een win-win voor iedereen!

Hoe plaats ik een Youtube-video?

Er zijn 2 plekken waar je een Youtube-video kan plaatsen in je webwinkel. Op een pagina en bij een product.


Pagina

Wanneer je een pagina gaat bewerken zie je bij de inhoud een balk met verschillende icoontjes. Hier klik je op het Youtube icoon. Vervolgens voeg je hier de URL van de video in en klik je op 'OK'.
 

Youtube icoon op het 'Pagina bewerken' scherm

Product

Wanneer je een product gaat bewerken zie je dat er twee mogelijkheden zijn om een Youtube-video te plaatsen bij je product. Je hebt namelijk de mogelijkheid om de URL zo in te voeren onder de productafbeeldingen. Je hebt ook de optie om de Youtube-video te plaatsen bij de productomschrijving. Dit werkt hetzelfde als het plaatsen van een Youtube-video op een pagina.

Youtube URL op de 'Product bewerken' pagina

Shorts

Wil je een Youtube Short plaatsen op je webwinkel, dan zit hier wel een truc achter. Wanneer je de URL van de Short plaatst, moet je hier namelijk een kleine wijziging in maken. Bij een Youtube Short ziet een URL er zo uit: "https://www.youtube.com/shorts/vOjYi3TDT6g", maar op deze manier zou de Short niet actief zijn op je webwinkel. Je moet de "shorts" aanpassen naar een "v", zoals hier: https://www.youtube.com/v/vOjYi3TDT6g. Op deze manier is je Short ready to go!