Je webwinkel vormgeven

10 hoofdstukken • 456 keer gelezen

Hoofdstuk 4

Kleuren en menustijl instellen

In hoofdstuk 2.4 heb je het kleurenpallet voor je webwinkel kunnen bepalen. In dit hoofdstuk leggen we uit waar je deze kleuren instelt voor jouw webwinkel.

Om je huisstijl door te voeren in je webwinkel, stel je eenvoudig de kleuren in. Dit doe je bij Instelling/Vormgeving/Template instellingen. Hier vind je alle kleurinstellingen zoals: achtergrondkleur, tekstkleur en linkkleur.

Je tekstkleur moet goed leesbaar zijn, dus geef deze een kleur die voldoende afsteekt tegen de achtergrond. Zorg er ook voor dat je linkkleur anders is dan je tekstkleur. Zo zien je bezoekers wanneer ze ergens op kunnen klikken.

Wil je sommige onderdelen transparant instellen? Laat het invulveld dan leeg. 

Heb je hulp nodig bij het instellen van je kleuren? Kijk dan eens of ons Kickstart pakket iets voor je is.

Zoals eerder beschreven is het van belang dat je hoofdmenu goed opvalt en overzichtelijk is. Om ervoor te zorgen dat je menu goed aansluit bij de vormgeving van je webwinkel, stel je eenvoudig de kleuren en opmaak van je menu in bij Vormgeving/Template instellingen/Navigatie. Je kunt hier ook instellen of je hyperlinks in het menu wilt onderstrepen etc.
 

Wil je een shop die nog meer customized is of heb je specifieke designwensen? Met de CSS Editor kun je jouw webwinkel helemaal vormgeven zoals jij dat wilt! Maak je webshop uniek en volledig op maat of schakel onze ontwerppartners in. De CSS-editor is onderdeel van Mijnwebwinkel PREMIUM.