Je webwinkel vormgeven

10 hoofdstukken • 361 keer gelezen

Hoofdstuk 5

Afbeeldingen toevoegen aan je webwinkel

Je indeling staat en je hebt je basiskleuren ingesteld. Dan is het nu tijd om afbeeldingen toe te voegen aan je webwinkel.

Sfeerbeelden van je producten en je merk zorgen voor een beleving bij je klanten. Je kunt ervoor kiezen om dit beeldmateriaal zelf te maken. Zorg er dan wel voor dat dit op een professionele manier gebeurt. Professionele foto’s zijn namelijk cruciaal om het vertrouwen van je bezoekers te winnen.

Zelf met productfotografie aan de slag? Lees het blog ‘Zo maak je zelf goede productfoto’s!’ voor inspiratie.

Ben je zelf niet in de mogelijkheid om goed beeldmateriaal te maken, dan zijn er gelukkig ook andere manieren om dit op te lossen. Zo kun je bijvoorbeeld een fotograaf inhuren om sfeerbeelden te maken of beeldmateriaal zoeken op (de wat hippere) stockphoto websites.

Om een achtergrond afbeelding in te stellen ga je naar Instellingen/Vormgeving/Template instellingen/Algemeen. Let erop dat je de achtergrond van je webwinkel neutraal en rustig houdt. De aandacht moet naar de inhoud gaan en niet naar de achtergrond.

Op zoek naar een rustige achtergrondafbeelding? Kijk dan eens op http://subtlepatterns.com.  

De header is de afbeelding bovenin je webwinkel. Het is gebruikelijk om hier je logo (en eventueel pay-off) in te plaatsen en eventueel je USP’s (Unique Selling Points), betaalmethodes, contactgegevens en/of een keurmerk. 

Bij Instellingen/Vormgeving/Indeling kun je de header instellen. Bepaal de gewenste breedte van je header. Vervolgens kun je de elementen die je in de header wilt zetten naar 'pagina header' slepen. Meer tips over het maken van een header? Bekijk het blog 'DIY: maak een goede header voor je shop'.

Wanneer je iets communiceert in je header, hou het dan kort. Zo kan je bezoeker de belangrijkste boodschap direct scannen.

Het plaatsen van een afbeelding kan op twee manieren. Je kunt een afbeelding vanaf je computer uploaden naar het afbeeldingenoverzicht of een afbeelding vanuit een URL (webadres) plaatsen.

In het support gedeelte op onze site lees je alles over het plaatsen van afbeeldingen

In sommige gevallen kan het handig zijn om meerdere afbeeldingen naast elkaar te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen van productcategorieën. Op ons blog leggen we je uit hoe je afbeeldingen naast elkaar kunt plaatsen.

De webshop Tinne+Mia gebruikt sfeerbeelden om door te linken naar verschillende categorieën