Zo speel je in op Vaderdag met jouw webshop

AdobeStock_200242101.jpeg

20 juni is het weer zo ver: de dag dat alle vaders weer eens flink in het zonnetje mogen worden gezet. Wij geven je een aantal tips om je webshop helemaal Vaderdag-proof te maken!

1. Stel je pakketten samen

Om je klanten moeite te besparen en hen te verleiden tot het kopen van een Vaderdagcadeau, kun je in je webshop cadeaupakketten aanbieden. Neem verschillende producten bij elkaar en pak ze leuk in. Denk bijvoorbeeld aan verschillende speciaalbiertjes, een samenstelling van handige tools voor de barbecue of coole gadgets voor in de auto. 

2. Speciale artikelen voor Vaderdag

Dit hoeft minder ingewikkeld te zijn dan dat je nu misschien denkt. Je kunt hiervoor bestaande artikelen uit je webshop gebruiken, en er een Vaderdag touch aan geven. Verkoop je bijvoorbeeld handgeschreven kaartjes? Schrijf dan een paar kaartjes met ‘Voor de liefste papa’, ‘I have a hero, I call him DAD’ of ‘Fijne Vaderdag lieve papa’. Of, doe een gratis Vaderdag kaart bij je bestelling!

3. Onweerstaanbare acties

Om het kopen van een Vaderdagcadeau bij jouw webshop nóg aantrekkelijker te maken, kun je ook speciale Vaderdagacties instellen. Geef aan dat klanten bij besteding van een bepaald bedrag een presentje krijgen, bied een korting aan op de volgende bestelling of benadruk dat het Vaderdag pakket dat je hebt samengesteld voordeliger is dan alle producten los bestellen!

4. Promoot op social media

Het is super als je webshop helemaal gericht is op Vaderdag, maar vergeet ook zeker je social media kanalen niet! Promoot de limited edition Vaderdag pakketten die je hebt samengesteld en benadruk de eenmalige korting op je webshop. Door verhalen en posts te combineren op Instagram kunnen jouw volgers niet meer om deze toffe acties heen en zul je zien dat zij een kijkje komen nemen op jouw webshop. 

Extra tip: Pas je vormgeving op Vaderdag aan (headerfoto & speciale categoriepagina. Net als met de Feestdagen).

Mannelijke webshops in het zonnetje

Zelf op zoek naar een leuk Vaderdag cadeau? Op ons platform draaien een aantal toffe mannelijke shops ;-) We zetten ze graag in het zonnetje: