09 juni 2021

Zo speel je in op Vaderdag met jouw webshop

Pleun Cornelis
Marketing | Mijnwebwinkel

Zondag 20 juni is het weer zo ver: de dag dat alle vaders weer eens flink in het zonnetje mogen worden gezet. Wij geven je een aantal tips om je webshop helemaal Vaderdag-proof te maken!

Om je klanten moeite te besparen en hen te verleiden tot het kopen van een Vaderdagcadeau, kun je in je webshop cadeaupakketten aanbieden. Neem verschillende producten bij elkaar en pak ze leuk in. Denk bijvoorbeeld aan verschillende speciaalbiertjes, een samenstelling van handige tools voor de barbecue, of coole gadgets voor in de auto. 

Dit hoeft minder ingewikkeld te zijn dan dat je nu misschien denkt. Je kunt hiervoor bestaande artikelen uit je webshop gebruiken, en er een Vaderdag touch aan geven. Verkoop je bijvoorbeeld handgeschreven kaartjes? Schrijf dan een paar kaartjes met ‘Voor de liefste papa’, ‘I have a hero, I call him DAD’ of ‘Fijne Vaderdag lieve papa’. Of, doe een gratis Vaderdag kaart bij je bestelling!

Om het kopen van een Vaderdagcadeau bij jouw webshop nóg aantrekkelijker te maken, kun je ook speciale Vaderdagacties instellen. Geef aan dat klanten bij besteding van een bepaald bedrag een presentje krijgen, bied een korting aan op de volgende bestelling of benadruk dat het Vaderdag pakket dat je hebt samengesteld voordeliger is dan alle producten los bestellen!

Het is super als je webshop helemaal gericht is op Vaderdag, maar vergeet ook zeker je social media kanalen niet! Promoot de limited edition Vaderdag pakketten die je hebt samengesteld en benadruk de eenmalige korting op je webshop. Door verhalen en posts te combineren op Instagram kunnen jouw volgers niet meer om deze toffe acties heen en zul je zien dat zij een kijkje komen nemen op jouw webshop. 

Extra tip: Pas je vormgeving op Vaderdag aan (headerfoto & speciale categoriepagina. Net als met de Feestdagen).

Zelf op zoek naar een leuk Vaderdag cadeau? Op ons platform draaien een aantal toffe mannelijke shops ;-) We zetten ze graag in het zonnetje: 

Skoeq - The men’s shop

De woonaccessoires die je bij Skoeq vindt zijn volledig gericht op mannen. Omdat eigenaar Frank vond dat het niet eenvoudig is voor mannen om hun woning smaakvol in te richten en omdat het aanbod in woonaccessoires vaak gericht is op vrouwen, opende hij in 2012 zijn webshop. De producten van Skoeq hebben een stoere en mannelijke uitstraling en zijn geschikt als stijlvolle, duurzame en betaalbare cadeaus. 

Bekijk de webshop

Mannen van Hout

Bij Mannen van Hout richten ze zich op het maken van houten meubelen op maat. Je kunt online meubels makkelijk bestellen. Op de webshop vind je tafels, kasten, TV-meubels, tafelpoten en onderstellen én bieden ze verschillende opties voor maatwerk aan. Denk hierbij aan eikenhouten tafels, kasten en volledige keukens! 

Bekijk de webshop

Bad Boys Brand

Bad Boys Brand produceren stoere producten met een uniek verhaal. Ieder product komt namelijk rechtstreeks uit de gevangenis. Gedetineerden die aan BadBoysBrand producten mogen werken zijn zeer enthousiast over de werkzaamheden en het merk. De producten komen dus ook niet zomaar van de lopende band rollen! Bij BadBoysBrand kun je terecht voor onder andere tuinhaarden, schorten, barbecues en vuurkorven. 

Bekijk de webshop
Inspiratie en tips. Maandelijks in je mailbox.