Webshop keurmerk - hoe kies je een goed keurmerk?

Header keurmerk blog_0.png

Als webwinkelier wil je dat jouw webshop betrouwbaar overkomt bij de klant. Een keurmerk van een bekende partij kan zorgen voor dat vertrouwen. Maar hoe weet je nu welk keurmerk het beste past bij jouw webwinkel en klanten? Dat vertellen we je in dit blog.

Het belang van webshop keurmerken

Consumenten hechten veel waarde aan een webshop keurmerk. Volgens Webwinkelkeur zorgt een keurmerk in combinatie met reviews zelfs voor 15% meer aankopen bij potentiële klanten. Keurmerken zorgen namelijk voor een stukje zekerheid over bijvoorbeeld de levering, service, bedenktijd en garantie bij de webwinkel waar consumenten hun aankoop doen. Deze zekerheden verschillen per keurmerk. Kijk dus goed welke jij belangrijk vindt om te garanderen aan jouw klant.

Hoe beoordeel je een keurmerk?

Iedereen kan een eigen webwinkel keurmerk beginnen. Er bestaan namelijk geen concrete regelgeving of controlerende instanties. Wel kunnen keurmerken aangesloten zijn aan de geschillencommissie. We hebben een aantal factoren op een rijtje gezet waarmee je zelf kunt bepalen hoe betrouwbaar je een keurmerk vindt:

Eerlijkheid
Een webshop keurmerk is eerlijk als deze onpartijdig is. Dit kun je zien aan de ondernemingsvorm: als dit een stichting is, heeft winst geen prioriteit.

Transparantie en voorlichting
De communicatie en voorlichting van een keurmerk moet eerlijk, betrouwbaar, niet misleidend of puur verkoop gericht zijn. Je moet eenvoudig kunnen vinden waar het keurmerk voor staat en wat de vereisten zijn om het keurmerk te mogen voeren.

Privacy en zorgvuldigheid
Een keurmerk dient geheimhouding te waarborgen. 

Bereikbaarheid
Een goede bereikbaarheid en een korte responstijd voor zowel leden als consumenten.

Overzicht webshop keurmerken

Om de keuze iets makkelijker te maken hebben we onze favoriete keurmerken voor je op een rijtje gezet. Mocht je een ander webshop keurmerk kiezen, let dan goed op de bovenstaande factoren.