Van je vakantie naar je workflow

Mijnwebwinkel-Header-IMAKIN.jpg

Oke oke, er zijn altijd nog wat geluksvogels die hun vakantie nog tegoed hebben. Toch is voor de meesten de vakantie voorbij. Tijd om weer fris aan de slag te gaan. Met deze tips zorg jij ervoor dat je weer lekker in je workflow terecht komt. Georganiseerd en wel.

1. Verzamel je (nieuwe) ideeën

Je vakantie is hét ideale moment om inspiratie op te doen. Nieuwe ideeën voor je webshop, je manier van werken of zelfs nieuwe producten. Daar kun je zoveel energie van krijgen, dat je zin hebt om aan de bak te gaan (toch? ;) ). Dit is het moment om al je (nieuwe) ideeën op een rij te zetten. Het liefst op papier, dat verwerkt je brein het beste. Bekijk vervolgens welke het belangrijkste en het meest urgent zijn om te doen.

2. Eén vaste plek voor notities, je to do-lijst en je agenda

We gaan van papier, naar digitaal. Verwerk de ideeën waar je ook daadwerkelijk mee aan de slag gaat digitaal.

 • To do-lijst 
  Taken die een half uur of korter duren, zet je op een to do-lijst. Todoist is hiervoor een handige tool. Eén plek, waar al je to do’s samen komen.
   
 • Agenda
  Heb je grotere taken op je to do-lijst staan? Plan deze dan in je agenda. 
   
 • Notities
  Wil je sommige notities digitaliseren. Of de rest van het jaar een gemakkelijke plek hebben voor je notities? Dat kan met Evernote

3. Je inbox in één uur opschonen

Bij alleen al de gedachte aan je inbox, verdwijnt je vakantiegevoel als sneeuw voor de zon. Maar niet als we je vertellen dat je met wat handige tips je mailbox binnen 1 uur hebt opgeschoond. Verwerk je mails eenmalig met het OHIO-principe: Only Handle It Once. En dit hou je natuurlijk de rest van het jaar ook vol ;). 

 • Weggooien: heeft een mail geen actie nodig? Verwijder 'm direct. 
 • Archiveren: heeft een mail geen actie nodig, maar wil je 'm later misschien nog teruglezen? Archiveren! 
 • Doen: kun je de taak binnen 5 minuten uitvoeren? Doe 'm dan direct. (Of zet 'm op je to do-lijst nu je na je vakantie eerst je inbox wil leegruimen)
 • Plannen: taken die langer duren dan 5 minuten zet je op je to do-lijst of plan je in je agenda. De mail kun je dan meteen archiveren. 

4. Chillmomentje tussendoor

Hou de vakantiemodus vast door even tussendoor een chillmomentje in te plannen. Met do nothing for 2 minutes doe je - juist ja - 2 minuten niks-nada. 

5. Laat klanten weten dat je er weer bent

Ben je helemaal bijgewerkt? Dan is het echt tijd geworden om je autoreply met vakantiemelding eraf te halen. Vergeet ook een eventuele vakantiemelding in je webshop of in de checkout niet van je webshop af te halen. Laat ook via social media weten dat je er weer bent.