SEO succesvol inzetten in je webshop

SEO maand Mijnwebwinkel

Wil jij meer succes halen uit jouw webshop? Dan is het focussen op SEO absoluut de moeite waard. In dit blog leggen we je uit waarom SEO zo effectief is voor jouw webshop. Ook vertelt Esther van 't Kralenstulpje hoe zij zich inzet voor haar SEO. En last, but definitely not least: het is tijd voor de september SEO maand!

Waarom is SEO belangrijk voor jouw webshop?

Als eigenaar van een webshop wil je natuurlijk dat potentiële klanten jouw website gemakkelijk kunnen vinden in zoekmachines zoals Google. Hier komt SEO om de hoek kijken. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Met behulp van SEO maak je jouw webshop dus beter vindbaar voor zoekmachines.

Wanneer jouw webshop hoog in de zoekresultaten verschijnt, vergroot je niet alleen de zichtbaarheid van jouw bedrijf, maar trek je ook meer bezoekers naar je website. En meer bezoekers betekent vaak meer conversies en dus meer omzet. Klinkt interessant, toch?

Veel Mijnwebwinkel ondernemers zijn al goed bezig met hun SEO, daar kunnen we allemaal wat van leren! We spraken Esther over wat zij aan SEO doet voor haar webshop.

Zoekmachineoptimalisatie voor ‘t Kralenstulpje

Sinds maart 2010 is Esther eigenaresse van ‘t Kralenstulpje. Om te investeren in de online vindbaarheid van haar webwinkel, is ze al een tijdje bezig met SEO. Esther wilde het goed aanpakken, dus besloot ze de kennis van marketingbureaus in te zetten om dit goed op poten te zetten. Helaas zag ze na een aantal dure samenwerkingen weinig verschil in omzet. ‘’Dat is toch uiteindelijk waarom je investeert, om te groeien met je webshop.’’ vertelt Esther. 

Nu Esther met de marketing tools van Marketing Madheads werkt, doet ze zelf de SEO van ‘t Kralenstulpje. Ze legt uit dat doordat je in een korte tijd zelf leert wat je moet doen, je precies weet wat er gebeurt en of het werkt. Nadat ze de hoeveelheid clicks per zoekwoord zag stijgen, groeit nu ook het aantal orders.

Aankondiging: september SEO maand

Om je goed te kunnen helpen met jouw SEO inzet, kondigen wij een september SEO maand aan in samenwerking met Marketing Madheads. Tijdens deze maand kun jij gratis meedoen aan een 10 daagse SEO challenge, waarin je aan de slag gaat met de verschillende stappen van SEO. Schrijf je nu in, want hier wil je bij zijn!

Klaar om aan de slag te gaan met SEO?

Schrijf je in voor de 10 daagse SEO challenge en optimaliseer jouw webwinkel om hoger te komen in Google.

ja, ik doe mee