Instagram Stories voor je webshop

header_instastories.png

Je kent ze vast: de Instagrampareltjes waarbij foto's perfect op elkaar aansluiten. Mooi, maar het kost veel tijd om zo'n tijdlijn te maken. Wil je vaker content delen, maar niet zo kieskeurig je foto's kiezen? Dan komt daar hét grote voordeel van Instagram Stories om de hoek kijken. Daarbij deel je leuke content, die na 24 uur als sneeuw voor de zon verdwijnt! Hoe je stories maakt? Dat ga ik je uitleggen!

De basics

Voor de beginners eerst even wat basics die je opweg helpen in de wereld van Instagram Stories: 

  • Waar vind je de stories? - Ga je scrollen door je feed in Instagram, dan vind je stories in de bolletjes bovenaan.
  • Volgende of vorige foto - Tik (met de nadruk op tik ;) ) op de linkerkant om een foto terug te gaan of aan de rechterkant om naar de volgende foto te gaan. 
  • Volgend of vorig persoon - Veeg naar links of rechts om naar de stories van een ander persoon te gaan. 
  • Pauzeren - Wil je foto’s langer bekijken? Houd je vinger op het scherm. 
  • Terug naar je Instagramfeed - Veeg naar beneden of klik op het kruisje rechtsboven.
  • Zelf een story maken - Klik op het blauwe plusje bij je profielfoto. 
  • Meerdere stories toevoegen - Bekijk je story en klik dan op je profielfoto.
  • Mentionen - Een profiel taggen? Typ @ en het profiel dat je wil taggen. Simple as that :)

En dan nu, de meer 'gevorderden' opties voor Instagram Stories...

1. Filter voor je stories

Instagram heeft wat standaard filters voor je klaar staan. Handig! Want door telkens dezelfde filter te kiezen kun je op een snelle manier toch één lijn creëren in de foto's die je upload. Wat moet je doen? Kies je foto en swipe naar links of rechts om de juiste filter te vinden. 

2. Creatief met lettertypes

Sinds de laatste update biedt Instagram zelf verschillende lettertypes aan bij het opmaken van je stories. Kies voor 'Aa' rechtsboven om je tekst te schrijven. Vervolgens kun je klikken om de button bovenaan in het midden om van font te wisselen. Ga voor klassiek, modern, neon, typemachine of vetgedrukt. 

Nog meer keuze? 
Er zijn verschillende apps die tal van fonts aanbieden. Vaak werkt het zo dat je je foto of video upload in deze app, je tekst typt en de afbeelding met tekst opslaat. Deze kun je vervolgens uploaden in Instagram Stories. Het is wat omslachtig, maar dan heb je ook wat. Let op! Mentionen lukt natuurlijk niet op deze manier. 

3. Nóg creatiever met letters

Een woord uitlichten van je diepzinnige quote? Selecteer het woord, kies de kleur en voilà. 

4. Doorlinken naar je webshop

Vroeger was dit alleen mogelijk als je 10.000+ volgers had, maar sinds een tijd is het voor iedereen mogelijk om een link in je story te plaatsen. Super handig natuurlijk als je in een story je webshop promoot, een nieuw blog deelt of door wilt linken naar een bepaald product (alhoewel we daar eerder Instagram Shopping voor adviseren). Maak of upload je story en klik vervolgens bovenin op het sticker-icoontje. Klik vervolgens op link, vul de URL in, pas de stickertekst aan en voilá! 

5. Eén kleur voor je achtergrond

Het hoeft echt niet: het stiftje gebruiken en twee kostbare minuten besteden aan het volledig inkleuren van je scherm. Deze instructie maakt het een stuk gemakkelijker!
1. Kies je foto.
2. Pak het stiftje en kies je kleur.
3. Houd je vinger twee seconden op het scherm. Hatsikidee, je scherm is één kleur.

6. In control..

Niet echt een feature, maar wel handig! Wil je zelf bepalen wie je story mag zien? Dat kan! Ga naar instellingen en kies voor 'verhaalinstellingen'. Bovenaan kun je kiezen voor 'Verhaal verbergen voor'. 

Ook kun je zelf kiezen welke stories jij niet wilt zien. Vind je iemand minder interessant om te volgen? Klik dan op de profielfoto van de persoon die je niet meer wilt volgen totdat er staat '[naam profiel] uitschakelen'.

7. Extra's toevoegen aan je bestaande story

Simpel, maar je moet het maar net even weten. Sla je story op via de drie puntjes rechts onderin (of maak al voordat je de story hebt geplaatst een kopie). Op je kopie maak je een extra bewerking, zodat wanneer mensen door je stories gaan er telkens een extra tekst verschijnt. 

Zo, dat waren de tips tot nu toe. Ken jij nog onmisbare tips voor Insta Stories? Laat het achter in een comment! Oh en, volg je ons al op Instagram