26 november 2021

Hoe jij je producten feestelijk kunt inpakken in de feestmaand December

Berfu Yildiz
Marketing | Mijnwebwinkel

De feestdagen komen snel dichterbij, waardoor zowel webwinkeliers als klanten het erg druk krijgen met alle pakketjes. Consumenten moeten cadeautjes uitzoeken én uiteindelijk inpakken. Een cadeau uitzoeken wordt des te lastiger met de hoeveelheid leuke webshops die er zijn. Door de pakketjes (en misschien zelfs producten in het pakketje) in te pakken maak jij het verschil voor de klant en spring je boven je concurrenten uit. In dit blog geven we je handige tips over hoe je een pakketje op een toffe manier kunt inpakken, inclusief instructievideo’s :).

Om te beginnen, hier een aantal do’s en dont’s waar je zeker op moet letten bij het inpakken:

Do's:

  • Maak duidelijk wat de voor- en achterkant van het pakketje is
  • Maak gebruik van uniforme inpaktechnieken om herkenning te creëren en opvallend te zijn
  • Geef het product een originele twist

Dont’s:

  • Pak je product niet half in. Maak gebruik van voldoende papier.
  • Maak niet gebruik van papier/versiering die niet past bij jouw merk

Nu je weet waar je op moet letten, gaan we de producten inpakken. Doordat elk product een ander vorm heeft is er gekozen om in dit blog te kijken naar de vormen: vierkant, rechthoek en cirkel. Om deze vormen zo leuk en uniek mogelijk in te pakken, zijn er handige filmpjes toegevoegd die je kunt bekijken.

Video 1: vierkante producten

Vierkante producten zijn een van de makkelijkste vormen om in te pakken. Maar hoe zorg je ervoor dat je het op een leuke en unieke manier inpakt? Kijk het filmpje voor inspiratie.

Heb je net geen voldoende papier om je pakketje helemaal dicht in te plakken? Opnieuw een stukje papier knippen is niet meer nodig. Door het inpakpapier schuin te houden, is het mogelijk om je product goed in te pakken. Bekijk het filmpje hoe je dit kan doen!

Video 2: rechthoekige producten:

Een rechthoekig product wordt meestal ook op een traditionele manier ingepakt. Dit maak je product niet aantrekkelijk. Check dit filmpje zodat ook jij deze producten sierlijk inpakt!

Wat ons allemaal wel eens overkomt, is het geen plakband meer thuis hebben. In dit filmpje zie je hoe je toch kunt inpakken zonder gebruik te maken van plakband. Altijd handig om te weten!

Video 3: Ronde vormen

De cilindervorm, een wat lastigere vorm om in te pakken zou je zeggen, maar na het bekijken van dit filmpje is het toch makkelijker dan je had gedacht.

Verkoop jij producten zoals pannen, dan is dit inpak trucje echt iets voor jouw webwinkel!

Video 4: strikjes maken alles af

Een strikje maakt een cadeau helemaal af. Om het persoonlijker te maken kun je het strikje zelf maken! Hoe je een strikje van inpak papier maakt, zie je in het filmpje hiernaast. 

Een strikje van lint maakt je cadeau sierlijker dan dat hij is. Hoe je dit doet wordt in het filmpje uitgelegd.

Nu je weet hoe je je producten leuk kunt inpakken, ben je op het punt gekomen om dit in jouw eigen jasje te stoppen. Het belangrijkste en ook het eerste wat op moet vallen is: waar het product vandaan komt. Tijdens het inpakken is het handig om gebruik te maken van je eigen bedrijfsstijl en kleuren. 

Dit doe je door:

  • 2 lagen inpakpapier (kraft papier en glitterpapier combineren) 
  • Sticker van je bedrijfslogo
  • Lintjes in kleuren van je bedrijf
  • Briefje met de naam van klant
  • Kortingscoupon voor de volgende aankoop

Dit is een steuntje in de rug voor de klanten om ook na de feestdagen een herhaalaankoop te doen bij jouw webwinkel.

 

Voor meer handige tips en tricks tijdens de feestdagen, bekijk de gids:

Inspiratie en tips. Maandelijks in je mailbox.