Hoe meld ik mijn Sitemap aan?

Een sitemap is de lijst van pagina's in je webwinkel. Hiermee zorg je ervoor dat Google op de hoogte is van alle pagina's in je webwinkel. Inclusief de URL's die tijdens de normale crawlprocedure (doorzoeken van je website door zoekmachines) van Google niet gevonden zouden worden.

Google Search Console

Voordat je je sitemap kan aanmelden leg je een verbinding tussen je webwinkel en je Google account. Ga hiervoor naar Google Diensten / Google Search Console in de beheeromgeving en verifieer je website. Lees hier hoe je je aanmeldt bij Google Search Console.

Sitemap aanmelden

1. Ga naar https://search.google.com/search-console
  2. Log in met het e-mailadres en wachtwoord van je Google Account.
  3. Klik linksboven op de URL van je domeinnaam
  4. Klik op 'Sitemaps' via de navigatie aan de linkerkant.
  5. Geef in het invoerveld rss op.
  6. Klik nu op 'Verzenden'
  7. Bij 'Verzonden sitemaps' zie je het aantal pagina's waarover Google nu wordt geïnformeerd.