Waarom kan ik mijn foto niet uploaden?

De meeste afbeeldingen in je webwinkel worden na het uploaden automatisch opgeslagen als .JPG bestand. Wij zorgen ervoor dat de afbeeldingen niet al te groot worden opgeslagen, zodat je webwinkel lekker snel wordt ingeladen. 

Controleer bij het uploaden van artikelafbeeldingen dat de bestandsgrootte van afbeeldingen niet te groot is. We adviseren maximaal 2,5MB aan te houden. Voor de achtergrondafbeelding in je winkel mag de afbeelding maximaal 300KB zijn.

De headerafbeelding in je winkel mag zowel een .JPG als .PNG bestand zijn.

Tip

Een slimme manier van afbeeldingen comprimeren zonder (nauwelijks) kwaliteitsverlies is 'lossless compressie'. Via https://www.imagify.io kun je gratis afbeeldingen tot 2 MB lossless comprimeren! Je zal de afbeelding wel opnieuw in je winkel moeten plaatsen, mocht je hier voor willen gaan.

Kom je er niet helemaal uit met de vormgeving van jouw webwinkel of wil je jouw design naar een volgend level tillen? Ons design team kan je helpen! Ontvang op maat gemaakt design om jouw webwinkel te laten shinen! Geef de vormgeving volledig uit handen of ontvang handige tips voor verbeteringen. Benieuwd hoe? Neem dan contact op via services@mijnwebwinkel.nl voor meer informatie.