Hoe verhuis ik mijn .be domein naar Mijnwebwinkel?

Tijdens de registratie/upgrade van je winkel kun je invullen welk .be domein je wilt verhuizen. Uiterlijk de volgende werkdag gaan we de verhuizing van je domeinnaam voor je in gang zetten.

Kies je later een domeinnaam en heb je op dat moment een openstaande factuur? Dan is het mogelijk dat we je vragen eerst de factuur te betalen, voordat wij de domeinnaam verhuizen.

Binnen 48 uur nadat wij de transfercode hebben ingevoerd, is het domein actief en gekoppeld aan jouw webwinkel. We sturen je kort voordat je domeinnaam actief zal worden een automatische e-mail met de inloggegevens van de mailbox die wij voor je aanmaken.

Heb je op dit moment aan je huidige domein een website gekoppeld, houd er dan rekening mee dat door de verhuizing alle bestaande koppelingen komen te vervallen. Wil je dit voorkomen, kies dan voor je webwinkel een andere domeinnaam, bijvoorbeeld www.[domeinnaam]-shop.be. Heb je op dit moment een mailbox gekoppeld aan het domein? Dan is het verstandig om hier een back-up van te maken. Wij maken namelijk een nieuwe (lege) mailbox aan.

Let op: Wij kunnen niet uitsluiten dat er downtime kan ontstaan. D.w.z. dat we niet kunnen uitsluiten dat je tijdelijk geen verbinding kan hebben door het verhuisproces. Dit komt omdat er meerdere partijen een rol spelen in de processen die van start gaan en wij hier geen regie over kunnen hebben.