MWW services: nieuwe look & feel ExtraWijdeSokken.nl

design services van de maand Extrawijdesokken.nl

Petra is sinds 2018 eigenaar van de webshop ExtraWijdeSokken.nl. Destijds heeft ze de webshop overgenomen en aanpassingen gedaan in kleur en opbouw van de website. Nu ze het weer tijd vond voor een opfrisbeurt, heeft onze designer Kim de webwinkel onder handen genomen.

Design Services

Design Services neem je af door contact op te nemen met support@mijnwebwinkel.nl. Nadat je eerste wensen en opties worden besproken in een intakegesprek, wordt er een eerste opzet gemaakt van het vernieuwde design.

Before & after ExtraWijdeSokken.nl

Op onderstaande before & after afbeeldingen is goed te zien dat de webwinkel een volledig nieuwe look & feel heeft gekregen, maar nog steeds rust en overzichtelijkheid uitstraalt.

In gesprek met...

Petra van de webshop ExtraWijdeSokken.nl heeft eerder dit jaar Design Services aangevraagd en daarom hebben wij haar een aantal vragen gesteld over hoe zij dit heeft ervaren.

Een tijdje geleden heb je contact met ons opgenomen om hulp te krijgen bij het Design van je webwinkel. Waarom heb je ervoor gekozen om gebruik te maken van de Design Services?
‘’In 2018 heb ik de webshop van ExtraWijdeSokken.nl overgenomen. Ik ben toen zelf aan de slag gegaan om de nodige veranderingen aan de site door te voeren qua kleur, lettertype, foto’s en indeling. De laatste jaren is de webshop zo gegroeid dat het tijd werd voor een opfrissing van de site.

Omdat ik altijd goed geholpen wordt door de medewerkers van mijnwebwinkel.nl en ik vorig jaar op jullie dashboard bij nieuws las dat jullie nu ook design service aanbieden, was ik direct enthousiast. Het is ook ontzettend fijn dat er naast het design team ook altijd andere specialisten zijn bij Mijnwebwinkel die mee kunnen kijken naar je site.’’
 

Nadat we de opties hebben besproken zijn we voor je aan de slag gegaan met het design van je webwinkel, kun je vertellen hoe het proces in zijn werking ging?
''In eerste instantie had ik mailcontact met jullie. Er werd toen een afspraak ingepland. Ik werd op de afgesproken dag gebeld door Kim. Het was direct een leuk gesprek. Kim kwam erg enthousiast over en niets was teveel. Ze noteerde alle wensen en er werd een offerte uitgebracht.

Na ondertekening van de offerte werd er een datum gepland wanneer de webwinkel ExtraWijdeSokken.nl zou worden veranderd. Kim gaf aan dat ze op de dag wanneer de website gereed zou zijn nog contact zou opnemen om te laten zien hoe het was geworden en of alles naar wens was. Helaas werd het ontwerp niet eerst in een schaduw omgeving gezet maar direct live zonder overleg. En aangezien wij het weekend in gingen, was dit helaas wat minder prettig. Echter werd dit maandag goed en volledig herstelt. Met de excuses van hun kant. Kortom een hele prettige en goede ervaring met het team design services van Mijnwebwinkel''
 

We gaan jouw webwinkel natuurlijk ook aan de buitenwereld laten zien! Waar ben jij het meest blij mee?
''Ik ben het meest blij met de homepage. De banners die geplaatst zijn met de mooie foto’s. Maar ook de kleuren en het lettertype die jullie gebruikt hebben. Een passend geheel.''
 

Zou je de Design Services aanraden aan andere webwinkeliers?
''Zeker, prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend.''
 

Nog eentje om het af te sluiten: Hoe ziet jouw webwinkel er over vijf jaar uit?
''Mijn visie over 5 jaar is: Nog meer mensen helpen die problemen hebben met hun voeten en die comfortabele sokken of voetverzorgingsproducten nodig hebben. Sokken die niet knellen, sokken voor mensen met oedeem, medische sokken of gips sokken. Fijne sokken voor iedereen met voetklachten.''

ExtraWijdeSokken.nl

In de webshop ExtraWijdeSokken.nl zijn verbeteringen aangebracht door webshopdesigner Kim. Per onderdeel legt ze uit welk denkproces hieraan vooraf ging.

Header afbeelding
De eigenaresse van de webwinkel wilde graag een groene kleur terugzien in de webwinkel. Niet te fel, niet te donker. Voor de header heb ik gekozen voor een groene kleur die een beetje naar het blauw neigt, met een verloop naar een iets fellere kleur groen. De topbalk en subbalk hebben een iets donkerdere kleur groen gekregen zodat deze mooi losstaan van de header achtergrond. Daarbij heb ik de winkelnaam in de header geplaatst in het wit, zodat de naam van de webwinkel direct in beeld springt. Met name voor de doelgroep is de overzichtelijkheid van de webshop belangrijk, dat was dan ook mijn uitgangspunt.

Boven de menubalk van ExtraWijdeSokken.nl is de header afbeelding met de groenkleuren zichtbaar.

Vernieuwde huisstijl door het aanpassing template instellingen
De eigenaresse wilde met name de kleur groen en beige terugzien. Dit is toegepast in de gehele huisstijl. In de achtergronden en producttegels is vooral de beige kleur te vinden. De kolommen hebben een witte achtergrondkleur zodat de website fris blijft en de elementen mooi los van elkaar staan voor het overzicht. De knoppen en footer hebben de groene kleur uit de header gekregen voor het overzicht en het creëren van eenheid. 

Een compleet nieuwe footer
De footer heeft een nieuwe kleur gekregen en de indeling van de onderwerpen is veranderd. Zo staat de klantenservice apart, staat praktische informatie in het midden en derde partijen (social media en keurmerken) aan de rechter kant. In de footer heb ik gebruik gemaakt van logo's, icoontjes en beeld, zodat de footer informatiever en overzichtelijker is.

De footer is overzichtelijk opgesteld, waarbij de klantenservicegegevens een prominente plek hebben gekregen.

Design Services aanvragen

Kan jouw webwinkel ook een frisse look gebruiken? Vraag ons Customer Success team voor hulp!

Vraag Design Services aan