Hoe voeg ik een Whatsapp Widget toe?

Door een Whatsapp widget toe te voegen kunnen klanten moeiteloos contact met je opnemen, direct via de webwinkel. Het widget verschijnt automatisch rechtsonder in je webwinkel en is altijd zichtbaar voor je klanten. Wel zo makkelijk voor de klant, en jij hebt de berichtjes direct op je telefoon!

Wappy of Futy?

Het widget is verkrijgbaar via meerdere partijen, o.a via Wappy en Futy. In deze handleiding leggen we uit hoe je het widget via Futy kunt installeren. 

Je hebt Google Tag Manager nodig om het widget te installeren. Controleer in de beheeromgeving via Marketing / Google Diensten / Google Tag Manager of je bent verbonden met Google Tag Manager. Ben je nog niet verbonden, lees dan het artikel: Hoe koppel ik Google Tag Manager?

Stap 1 

Ga naar Futy.io en maak een account aan. In het dashboard zie je waarschijnlijk een aantal chatbot templates staan. Klik op de Whatsapp Basic template om het te bewerken. Vervolgens kun je het widget bewerken door middel van de verschillende opties in het menu, en met de potlood-icoontjes in het widget, om het zoals gewenst aan te passen. Ben je er blij mee? Klik dan op Wijzigingen opslaan en Installeren. 

Je kunt het Whatsapp widget aanpassen

Stap 2

Het widget is klaar voor installatie. Kopieer de code die je bij Leadbot plaatsen via HTML ziet staan. 

Kopieer de HTML code

Stap 3

Vervolgens gaan we de code in Google Tag Manager plaatsen. Open Google Tag Manager selecteer de container die je gekoppeld hebt met je webwinkel. Maak een nieuwe tag aan door links in het menu op Tags te klikken, en vervolgens rechtboven op Nieuw te klikken.

Voeg een nieuwe tag toe in Google Tag Manager

Geef de tag een naam, bijvoorbeeld “Whatsapp Widget” en klik op het witte vlak Tagconfiguratie. Kies daarna voor Aangepaste HTML en plak de code in het HTML vlak. 

Kies de 'Aangepaste HTML' optie in Google Tag Manager

Klik nu beneden op het witte vlak genaamd Triggers en kies voor All Pages. Vervolgens kun je rechtsboven op Opslaan klikken. 

Nu moet de tag nog worden gepubliceerd. Klik rechtsboven op Verzenden, vervolgens op Publiceren, en daarna op Doorgaan. 

Wanneer alles goed is ingesteld zie je vervolgens het chat-widget rechtsonder in je webwinkel verschijnen!

Whatsapp widget laten instellen?

Geen zin om het zelf in te stellen of kom je er niet helemaal uit? Wij helpen je graag met het instellen van je Whatsapp widget! We rekenen voor deze service eenmalig €49 (excl. BTW). 

Neem hiervoor contact op met onze klantenservice: bel +31 (0)412 66 80 11 of mail support@mijnwebwinkel.nl.