Navigatie
Vorige Artikel 1 van 3 Volgende

Duurzame vegetarische bitterballen

€ 0,50 (inclusief 9% BTW)

Duurzame vegetarische bitterbal
Naast het feit dat deze bitterbal erg lekker is, is hij ook 100% vegetarisch en ook goed voor het milieu. De consument van nu wordt kritischer en kiest bewust voor gezondere voeding met verantwoorde herkomst. 

Wist je dat je per oesterzwammen bitterbal al snel 50 tot 90 liter drinkwater bespaart hebt! (ten opzichte van een rundvlees bitterbal)

Het WNF (Wereld Natuur Fonds) heeft namelijk onderzocht dat er 15.500 liter water nodig is om 1 kilo rundvlees te produceren. Terwijl wij voor een kilo oesterzwammen nog geen 5 liter water nodig hebben.

Daarnaast heeft een koe nog een keer 25 kilo voedsel nodig om 1 kilo vlees te maken. En dat voedsel zouden mensen in principe ook kunnen eten. Een slechte deal dus!

Voedingswaarde
Oesterzwammen bevatten nagenoeg dezelfde voedingsstoffen als bijvoorbeeld een biefstuk, alleen geen vitamine B12 (deze komen alleen in zuivel producten voor) en geen ijzer. Maar oesterzwammen bevatten wel veel eiwitten, mineralen (o.a. kalium, fosfor, calcium, natrium en mangaan), foliumzuur en vitaminen B1, B2, B6, C en H. Dan zijn oesterzwammen ook nog een keer caloriearm en passen ze daarom uitstekend in een vegetarische maaltijd.

De bitterballen zijn diepgevroren en worden daarom niet opgestuurd en kunnen alleen worden afgehaald.

© 2016 - 2019 Zwamburg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?