Wol vilt

Vilten is toveren met wol. Het maken van vilt is de oudste vorm van textielbewerking die er bestaat. Het is een oude ambacht waarbij schapenwol als grondstof wordt verwerkt. De oorsprong van het vilten komt uit Midden-Azië

Er zijn 2 technieken in het vilten: Natvilten en naaldvilten

Natvilten:

Natvilten komt er op neer dat je dunne laagjes wol dakpansgewijs op elkaar legt, en vervolgens met warm water en olijfzeep bewerkt. Door middel van het zogenaamde vollen met de kracht van de handen, waardoor de losse lagen wol zich langzaam vormen tot stof.

Tijdens de workshop leer je de basisprincipes van het leggen, het vilten en vollen.

Naaldvilten

Bij het naaldvilten wordt de droge wol bewerkt met een viltnaald waaraan kleine weerhaakjes zitten. Hierdoor klit de wol in elkaar.  Je geeft vorm, je boetseert de wol als het ware met de naald. Je kunt met de naald hele mooie effecten creëren.

Tijdens de workshop leer je de basisprincipes van het naaldvilten.

Onder het genot van een kop koffie of thee en een ruime hoeveelheid gezelligheid ontdek je kleuren, ontwerpen en krijg je ideeën. Na deze workshops kun je thuis aan de slag met eigen projecten van vilt.

 

Vilten een vrouwending. Waarom? Wat ons betreft is er geen enkele geldige reden waarom mannen niet ook zouden vilten. Behalve dan dat ze het nog niet kunnen. Dus ook de mannen zijn van harte welkom in het atelier.

Geregeld worden er workshops ingepland, dus schrijf je in voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft.

© 2009 - 2020 Creatief Atelier Zus & Zus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?