Diam's toepassingen

Vorige Artikel 3 van 3

Op de foto zie je maar enkele van de legio toepassingen met de 3D verf van Diams. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar de van origine textielverf kun je op allerlei soorten ondergronden gebruiken. Zoals: hout, plastic, glas, canvasdoek, papier, textiel, ijzer, kaarsen etc etc.

Op beurzen demonstreren we vaak hoe je met de Diams op een eenvoudige manier een theelichtje kunnen versieren. Hierbij een korte uitleg van hoe en wat. Kom je er dan nog niet uit kun je altijd een mail sturen voor een foto uitleg. 

De eerste stap is het cupje en het lontje van het theelichtje verwijderen. Daarna trek je 1 lijn met een kleur naar keuze rondom het gaatje van het lontje. Let op dat je niet te dicht tegen het gaatje aan zit, zodat het gaatje verstopt raakt, want dan krijg je het lontje er niet meer door heen. Als hulpmiddeltje kun je eventueel een cocktailprikkertje in het gaatje zetten.

Bij stap 2 trek je een tweede lijntje met een ander kleurtje verf, tegen de eerste lijn aan.

Stap 3 is hetzelfde als stap 2, maar dan weer met een ander kleurtje. Je hebt nu 3 kleuren tegen elkaar aan zitten. Mocht je een groter theelicht gebruiken, dan trek je gewoon meer lijnen.

En bij stap 4 trek je met een cocktailprikker voorzichtig door de verf heen, van binnen naar buiten of van buiten naar binnen. Experimenteer hier maar gewoon mee. Let op dat je alleen door de verf heen trekt en niet op het theelichtje zelf, want dan verschijnt er een witte streep van het theelichtje zelf door de verf. Veeg naar iedere haal met de cocktailprikker de prikker even af aan een doekje.

Laat alles goed drogen, voordat je het theelichtje weer in elkaar steekt, meestal is dat de volgende dag. Dus stop het lontje weer terug in het kaarsje en het cupje er omheen, zodra de verf droog is.

Als het theelichtje brand, dan zakt de verf met het gesmolten kaarsvet mee naar de bodem. Je kan het dan eventueel weer hergebruiken als versiering ergens anders op. Of zoals sommige zeggen, ik leg het gewoon weer op een nieuw theelichtje :-)

Is er toch verf aan het lontje gekomen, steek het dan niet meer aan! Als er verf aan het lontje of aan het cupje zit waardoor de verf blijft “hangen” aan lont of cupje, dan komt er lucht onder en dan kan het vlam vatten … met alle gevolgen van dien … een brandend waxinelichtje wordt sowieso heet … dus nooit zomaar op een houten tafel plaatsen.

 

© 2009 - 2020 Creatief Atelier Zus & Zus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?