Ontgiften of detoxen van het lichaam! waarom?


Detoxificatie betekent ontgiften, het helpt ons lichaam bij het ontdoen van afvalstoffen.
Afval/gifstoffen kunnen schade toebrengen aan ons lichaam en allerlei lichamelijke processen verstoren. Door goed te ontgiften zal het lichaam zich beter herstellen en weer ruimte en veerkracht krijgen om optimaal te functioneren.
Voor het lichaam is ontgiften een zelfsprekend mechanisme om zichzelf te herstellen, dit gebeurd dagelijks in ons lichaam denk hierbij aan de functie van lever, darmen, nieren, huid en longen.


? Waarom dan extra ontgiften:
In onze huidige tijd is de toxische belasting zodanig groot dat ons ontgiftingssysteem dit moeilijk kan verwerken, daardoor blijven er gifstoffen achter in ons lichaam en worden opgeslagen in onze organen.
Gelukkig kunnen we daar ons lichaam een handje bij helpen, jawel met voeding.
Wat gebeurd er extern:
Onze leefomgeving vervuilt in een snel tempo, chronische ziektes nemen in een snel tempo toe.
Wat van buiten naar binnen komt zoals medicijnen, chemische stoffen, gifstoffen van micro-organisme, trauma, straling en voeding(industriële bewerking) heeft een enorme aanslag op het ontgiftingsmechanisme.
Veel chemische stoffen gedragen zich als hormoonverstoorders.
Wat gebeurd er intern:
Processen die in het lichaam niet goed verlopen zoals onvolledige vertering en ontgifting, amalgaamvullingen(kwik), PH veranderingen door een verstoring in base-zuur balans, belemmerde uitscheiding(chronische obstipatie) en stress geven een opslag aan gifstoffen.


? Algemene problemen die kunnen ontstaan door teveel aanbod van deze stoffen of door overbelasting van het ongiftingsmechanisme zijn o.a. :
Hoofdpijn, moe, beslagen tong, somberheid, depressief, spierpijnen, visusklachten, moeilijk vet verteren, slaapproblemen vooral tussen 1 en 3 uur, s’ochtends moeilijk uit bed, s’ochtends weinig eetlust en concentratie/geheugen problemen.


? Regelmatig ontgiften kan zeer behulpzaam zijn om het evenwicht in jou gezondheid te bewaren. Zie het als een kliko die geregeld leeg wordt gemaakt maar waar ook altijd wat achterblijft.
Juist dat wat achter blijft in het lichaam kan voor problemen zorgen en processen verstoren.


? Er bestaan vele manieren van ontgiften, belangrijk hierin is dat het voor iedereen anders zal zijn, een goede begeleiding is dan ook een pré.
Denk hierbij aan, hoelang ga ik ontgiften, op welke manier, zijn er lichamelijke of geestelijke problemen aanwezig, wat wil ik bereiken? gewichtsverlies, wat voor een vorm van ontgiften, welke ondersteunde middelen kan ik gebruiken, zijn er contra indicaties?

Voor al dit soort vragen is het belangrijk om een goede anamnese te maken en het verloop te monitoren.

Liefs Angela

CORONAVIRUS

WIL JIJ TIPS EN/OF ADVIES OM JE IMMUUNSYSTEEM TE BOOSTEN IN DEZE MOEILIJKE TIJD? NEEM DAN VRIJBLIJVEND CONTACT MET ME OP!
Tel: 06-20060187

Waarom "eet jezelf beter"

- Alles over voeding!
- Wat is nu wel/niet
  gezond?
- De kracht van
  supplementen
- Persoonlijk advies en
  begeleiding

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Reviews

  • 24-06-2020 - Ik ben bij Angela terecht gekomen voor klachten met de...  lees meer
  • 16-04-2020 - Bij Angela terecht gekomen om aftevallen met een lever en...  lees meer
  • 13-04-2020 - Ik ben zo dankbaar voor al jouw adviezen. Vinsd het...  lees meer
Plaats een bericht
© 2017 - 2020 www.eetjezelfbeter.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?