Blomberg Rhythmic Movement Training®

Rhythmic Movement Training is een methode, ontwikkeld door Harald Blomberg (MD), die kinderen helpt met motoriek, leren, aandacht- en concentratieproblemen en autisme, en volwassenen helpt bij een breed scala aan klachten.

Blomberg Rhythmic Movement Training is een holistische methode die gebaseerd is op de vroegste bewegingen van baby's en de natuurlijke ritmes die zich tijdens hun ontwikkeling voordoen. De Zweedse Kerstin Linde bestudeerde deze bewegingen en maakte ze geschikt voor lichaamstraining. MD Harald Blomberg heeft op basis hiervan de Rhythmic Movement Training ontwikkeld, voor iedereen die hulp nodig heeft om fysiek, emotioneel en mentaal in balans te komen.

Door het leren en begrijpen van de reflexpatronen en ritmische bewegingen, kunnen we meer organische, natuurlijke bewegingspatronen vinden, en zo naar de oorzaak van de problemen in het lichaam gaan. 

We leren primaire reflexen testen en integreren, via isometrische druk en ritmische bewegingen. Blomberg RMT is een eenvoudige, en toch complexe en holistische methode, die voor verschillende doeleinden ingezet kan worden: zelfhulp, in een eigen praktijk met cliënten, in therapeutische context, en in het werken met kinderen op scholen en in de voorschoolse periode. 

Instructeurs en consultants die door Dr. Harald Blomberg worden opgeleid hebben een zeer veel praktische kennis en ervaring en een grondig theoretisch inzicht in de methode. Om de kwaliteit van de Blomberg Rhythmic Movement te waarborgen, blijft Dr. Harald Blomberg zijn instructeurs minstens twee maal per jaar bijscholen. 

Meer informatie over deze methode kun je vinden in één van de boeken van Harald Blomberg. Volg deze link 'The Rhythmic Movement Method' om de eerste 67 pagina's te kunnen lezen. 

Bezoek ook de internationale website Blomberg Rhythmic Movement Training om meer over de methode, cursussen en verschillende professionele carriere mogelijkheden te weten te komen. Voor vragen met betrekking tot voorkennis en de cursussen die in Nederland gevolgd kunnen worden, kun je contact opnemen met De Kleine Parel of met Maria Franzén. Zij is instructeur voor de Blomberg Rhythmic Movement Training in Nederland. 

© 2013 - 2020 Opleidingsinstituut De Kleine Parel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren