Workshop mozzarella maken

€ 65,00 (inclusief 21% BTW)

 

In deze workshop leer je hoe je zelf mozzarella moet maken.

Inhoud
Het begint allemaal bij melk natuurlijk. De workshop opent dus met een bezoek aan een melkveehouder, waar we leren hoe de koeien worden gehouden, hoeveel melk ze produceren. Je proeft uiteraard ook het verschil tussen rauwe en supermarktmelk. Maar, mozzarella is kaas. Meneer Wateetons - auteur van onder andere het handboek fermenteren 'Over Rot' leert je hoe je in een avond van melk mozzarella kunt maken. En passant leer je veel over kaas maken in het algemeen. Onze mozzarella eten we vervolgens op, met de heerlijke bijgerechten van Boergondineren.

Workshopleider
De workshop wordt gegeven door Meneer Wateetons, culinair blogger (www.wateetons.com) en schrijver (oa. columnist voor Elle Eten, Nrc Next en Winelife en auteur van Handboek voor de Vinex-jager (2010), Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Rot (2015) en Over Drank (2016)).

Eten en drinken inbegrepen
Voor eten, drank en gezelligheid wordt gezorgd. Behalve een gezonde goesting hoef je niks mee te nemen.

Privé?
Deze workshop kan ook bij jou thuis, op school/opleiding of voor personeel gegeven worden.

Tijd
De workshop start om 18:30, inloop vanaf 18:00.

Ook een eigen gratis shop?