Kop tot Staart varken

€ 125,00 (inclusief 21% BTW)

In samenwerking met Boergondineren (die fijne locatie waar meneer ook zijn workshops worst maken en roken geeft), Beemsterlant’s Varken, Mahé natuurvlees en Slagerij De Wit organiseert meneer een Kop tot Staart workshop. In deze workshop leer je álles over het varken: zijn leven, zijn sterven, zijn smakelijke onderdelen en natuurlijk de bereiding daarvan. Een hele zaterdag lang!

Een hele dag smakelijk en leerzaam varkensvertier! Leer dit prachtige dier écht kennen.

Het programma

  • We verzamelen rond 11:45 bij de stallen van óf Beemsterlant's varken óf Mahe Natuurvee (voor adres zie beneden) alwaar we om 12:00 starten met de rondleiding 'Van zaadje tot Karbonaadje' door de stallen. Dit duurt ongeveer een uur. 
  • Daarmee vertrekken we, met eigen vervoer, naar de boerderij van Boergondineren (voor adres zie beneden) aan de rand van Amsterdam waar een lunch op ons staat te wachten.
  • Na de lunch zal chefslager en meester worstmaker Arend ten Wolde demonstreren hoe je een varken uitbeent. Leer waar de speklappen vandaan komen, en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies gelokaliseerd zijn.
  • Vervolgens gaan we deze delen vervolgens aan de slag: zoals verwerken tot worst, meneer Wateetons’ specialiteit. Maar we maken ook paté, bacon, BBQ’d ribs en nog veel meer. Draaien, roken, koken en smoken! Tenslotte eten we dit heerlijks op, en wat er over blijft (en dat is heel veel) krijg je mee naar huis.
     
  • De verwachte eindtijd is 23:00.

Voor de drank en bijgerechten wordt gezorgd door Boergondineren. Zij die daar wel eens een workshop gevolgd hebben weten dat Sacha ervoor zorgt dat het ons aan niets ontbreekt.

Locatie Boergondineren
Liergouw 78
1028 BV Ransdorp (Amsterdam)



Locatie Beemsterlant's Varken
Hobrederweg 40a
1462 LK Middenbeemster

 

Locatie Mahe Natuurvlees
Zesstedenweg 10
1472 BD middelie




 

Ook een eigen gratis shop?