Over Rook (2014)

€ 24,95 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Winnaar Mooiste Kookboek van het Jaar 2014!

In Over Rook kom je werkelijk álles te weten over het roken van vlees, vis en groente: het verschil tussen koud en warm roken, de materialen die je als thuisroker te beschikking staan (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en smoking gun), de subtiele smaakverschillen tussen eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je deze laat smeulen.. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten. Naast dit soort gedegen smokescience leer je in Over Rook ook hoe je een rookbom moet maken, waarom de Chinezen rookten op wolvenpoep en hoe je zelf een koudroker in elkaar knutselt van een koffieblik en een aquariumpomp. De recepten zijn zeer gevarieerd; van gerookt ontbijtspek, Gelderse rookworst en Amsterdamse ossenworst tot gerookte mozzarella, paprikapoeder en knoflook en zelfs gerookte dranken.

Over Rook

Meneer Wateetons

Met illustraties van Tijs Koelemeijer en recepten van Jonnie Boer

Ook een eigen gratis shop?