Navigatie

Waterdicht

Wat kunt u van een waterdicht horloge verwachten?

Er zijn verschillende manieren om de waterdichtheid van een waterdicht horloge aan te duiden. Zo worden de termen BAR, ATM en meter gebruikt om de waterdichtheid aan te duiden. Vooral de aanduiding meter zorgt regelmatig voor verwarring, omdat meter niet staat voor hoeveel meter het horloge onderwater gebruikt kan worden. 100 meter staat namelijk gelijk aan 10ATM en 10 BAR. Onderstaand vindt u wat de verschillende termen betekenen voor een waterdicht herenhorloge.

  • 3 ATM (3 BAR, 30 meter) Een waterdicht horloge met deze waterdichtheid is maar heel licht beschermd tegen water. Deze horloges kunnen tegen spatwater bij bijvoorbeeld het wassen van uw handen of tegen zweet. Het is niet verstandig om met een waterdicht horloge van 3 ATM te douchen of laat staan te zwemmen.
  • 5 ATM (5 BAR, 50 meter) Een waterdicht horloge met deze waterdichtheid kunt u prima om houden tijdens het douchen of in de regen. In sommige gevallen kunt u zelfs met een horloge van 5 ATM ontspannen zwemmen in het oppervlaktewater, dit is echter niet te garanderen.
  • 10 ATM (10 BAR, 100 meter) Een waterdicht horloge met deze waterdichtheid kunt u dragen tijdens actief zwemmen en snorkelen. U kunt echter met deze horloges niet duiken met persdruk.
  • 20 ATM (20 BAR, 200 meter) Een waterdicht herenhorloge met deze waterdichtheid is geschikt om mee te duiken in zeeën en meeren. U kunt deze horloges niet gebruiken bij diepzeeduiken. Voor diepzeeduiken dient u een horloge te gebruiken van 100 ATM.

     

Contact

Uurwerkhersteller

Dornez

Staatsbaan 90

9870 Zulte

gernot.dornez@hotmail.com

09 388 72 89

0499 48 95 24

 

© 2017 - 2018 Uurwerkhersteller | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook een eigen gratis shop?